Παναθηναϊκός: Διπλό μεταγραφικό χτύπημα για τίτλο!

Παναθηναϊκός: Διπλό μεταγραφικό χτύπημα για τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση δύο κεντρικών μέσων με τον χρόνο να πιέζει καθώς τα μεσάνυχτα λήγει η μεταγραφική περίοδος.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πράσινοι βρίσκονται μία ανάσα από την απόκτηση του 21χρονου Γάλλου Αλεξίς Τρουιγιέ από την Νις.

Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τον γαλλικό σύλλογο, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέσα στην ημέρα θα σφραγιστεί και τυπικά η μεταγραφή του νεαρού κεντρικού χαφ.

Ο Τρουιγιέ αγωνίζεται τόσο στο 8 όσο και στο 10.

Το Who is who του Αλεσίς Τρουιγιέ

Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2000 στην πόλη Σεν-Πριστ-Εν-Ζαρέ της Γαλλίας. Ο 21χρονος Γάλλος προέρχεται από τις φημισμένες ακαδημίες της Ρεν, τις οποίες εγκατέλειψε τον Γενάρη του 2020 για να πάρει μεταγραφή στην Νις με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για 4,5 χρόνια, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Στο μισό της σεζόν αυτής πρόλαβε να πραγματοποιήσει τις πέντε μοναδικές συμμετοχές του στην Ligue 1, καθώς και μία σε Κύπελλο Γαλλίας και δύο σε Europa League.

Την περσινή σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Οσέρ για να πάρει αγωνιστικά λεπτά και εμπειρίες. Έπαιξε συνολικά 28 παιχνίδια σκοράροντας ένα τέρμα και μοιράζοντας έξι ασίστ σε περισσότερα από 1.300 αγωνιστικά λεπτά συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας για να φτάσει μέχρι τα Play-offs της Ligue 2 για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, όπου τα κατάφερε, επικρατώντας της Σεντ-Ετιέν σε διπλά παιχνίδια μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Φέτος, παρέμεινε στην Νις, όμως δεν αγωνίστηκε σε κάποιο παιχνίδι στο ξεκίνημα της σεζόν. Όσον αφορά τις εμπειρίες του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχει αγωνιστεί πέντε φορές με την Κ18 της εθνικής Γαλλίας.

Όσο για την δεύτερη μεταγραφή του Τριφυλλιού, αυτή θα είναι ο Ένις Τσοκάι.

Οι Πράσινοι προχωράνε  στην απόκτηση του 23χρονου Αλβανού αμυντικού μέσου της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο νεαρός χαφ αγωνίζεται στο 6 και στο 8 ενώ είναι βασικός στην κροατική ομάδα.

Το Who is Who του Ένις Τσοκάι

Γεννήθηκε στο Κόπλικ της Αλβανίας στις 23 Φεβρουαρίου του 1999. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Σκεντίγια, απ’ όπου τον βρήκε η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και τον έκανε δικό της τον Φλεβάρη του 2018. Υπέγραψε μάλιστα επταετές συμβόλαιο. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ανέβηκε στην μεγάλη ομάδα. Έμεινε στην ομάδα μισή χρονιά χωρίς να αγωνιστεί και στο μέσο της σεζόν πήγε δανεικός στην Λάτσι με την οποία πραγματοποίησε 19 συμμετοχές σκοράροντας κι ένα τέρμα.

Τον Ιούλιο του 2019 επέστρεψε στην Λοκομοτίβα κι έκανε την πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν με τους Κροάτες έχοντας 35 συμμετοχές στις οποίες πέτυχε τρία τέρματα κι έδωσε μία ασίστ σε περισσότερα από 2.500 αγωνιστικά λεπτά. Την σεζόν 2020-2021 ήταν και πάλι στον βασικό κορμό της ομάδας πραγματοποιώντας 30 συμμετοχές και δίνοντας μία ασίστ σε 2.000 περίπου λεπτά.

Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Αλβανίας, αφού έπαιξε στον αγώνα κόντρα στον Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου η χώρα του επικράτησε με 5-0 στις 8 Σεπτεμβρίου του 2021. Ακολούθησε άλλες δύο συμμετοχές. Σε συλλογικό επίπεδο έπαιξε 29 φορές σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας οκτώ ασίστ σε σχεδόν 2.500 λεπτά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News