Παναθηναϊκός: Δίκαιη και σίγουρη για αυτόν η φανέλα βασικού!

Βαθμολογία 5η αγωνιστική: Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Μέσα σε αυτόν τον ευχάριστο χαμό των φετινών πολλών επιθετικών επιλογών ο προπονητής δείχνει πως ξέρει να ξεχωρίζει την αξία.

Το σύνολο του Τύπου ανέφερε προ εβδομάδων πως ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έρχεται στη χώρα μας για να πάρει τη θέση του Αϊτόρ.

Προφανώς δεν είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα με τη μπάλα που έχει ο Ισπανός και τι διαφορά μπορεί να κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο συνδυασμός ταχύτητας και τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει.

Ωστόσο οι ρεπόρτερ κρίνοντας το πολυδάπανο της μεταγραφής και το βαρύτερο βιογραφικό του Σλοβένου θεώρησαν πως ο τελευταίος έρχεται στο Κορωπί για να γίνει βασικός. Έτσι όπως παίζει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας όμως λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή να εκπαραθυρωθεί.

Όταν αποκτήθηκε -επί Τσάβι Ρόκα- όλοι είχαν γράψει πως πρόκειται για λαβράκι και πως ο Λάζλο Μπόλονι δεν είχε καταλάβει τι δώρο του έκανε φεύγοντας ο πρώην τεχνικός διευθυντής.

Ο Ρουμάνος είχε βρει μια ρημαγμένη ομάδα σε όλους τους τομείς κι επικρίθηκε για το συντηρητικό του στυλ αν κι εκείνος προσπαθούσε να πάρει τους βαθμούς αδιαφορώντας για το στυλ παιχνιδιού.

Εκείνη την εποχή ήταν αναμενόμενο να ψάχνει επιλογές ανάμεσα σε παίκτες με ανασταλτικές ικανότητες που θα του έκαναν καλύτερα τη δουλειά.

Ο Αϊτόρ θίχτηκε, κάπου τα παράτησε και δεν ήθελε για ένα διάστημα ούτε να ακούει για Ελλάδα μέχρι που στο δρόμο του βρέθηκε ο Ιβάν.

Ο κόουτς έδειξε δίκαιος, δεν υπολόγισε το …σκούριασμα του ποδοσφαιριστή και του έδωσε την ευκαιρία που σίγουρα άξιζε. Το ταλέντο του Αϊτόρ βγάζει μάτια κι είναι φανερό πως είναι παράλογο να μην είναι μόνιμος στην ενδεκάδα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News