Παναθηναϊκός: Δεν σε προδίδει ποτέ ο Τσέριν

Παναθηναϊκός: Όσα πήρε από τους μέσους του στον πρώτο γύρο

Ο Ανταμ Τσέριν μπορεί να μην είναι φαντεζί σαν τους συμπατριώτες του αλλά είναι ουσιαστικός παίκτης.

Δίνει το έναυσμα του πρέσινγκ και της καλής κυκλοφορίας μπάλας, χωρίς να την πουλά ή να επιδίδεται σε χαζά λάθη. Πρακτικά με το μυαλωμένο του παιχνίδι πάει τον αγώνα στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

Ο Σλοβένος μέσος ανεβάζει την ένταση στο τερέν και ταυτόχρονα είναι καλός δημιουργικά. Οδηγεί σε λάθη την ανάπτυξη του αντιπάλου, κερδίζει κατοχές, οδηγεί τους απέναντι σε λάθη, κρατά μπάλα όσο χρειάζεται. Είναι στοιχεία ικανά να σε κάνουν αναντικατάστατο στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Προσφέρει ο Τσέριν πολύ χαμαλίκι για να βγει το σχέδιο του κόουτς και στο τέλος των αγώνων να πανηγυρίζει το τριφύλλι. Ο Ανταμ είναι καλός τεχνικά, δεν αφήνει εκτεθειμένο ποτέ τον αμυντικό που έχει στα νώτα του και το γεγονός ότι προσφέρει μπροστά-πίσω είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που ο Κυπελλούχος παίρνει κατοχή σχεδόν σε κάθε ματς.

Υπάρχουν διαστήματα που ο Παναθηναϊκός λειτουργεί διαρκώς στο μισό του αντιπάλου και ο Τσέριν πρωταγωνιστεί στις αμυντικές παγίδες και στους συνδυασμούς που στόχο έχουν να δείξουν από την αρχή στον αντίπαλο πως ότι κι αν κάνει την πράσινη πίεση δύσκολα θα την αντέξει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News