Παναθηναϊκός: Δείχνει πώς μπορεί να πάρει χρόνο από τον Ράντονιτς

Παναθηναϊκός: Δείχνει πώς μπορεί να πάρει χρόνο από τον Ράντονιτς

Στο πρώτο φιλικό της χρονιάς ο Νίκος Χουγκάζ ήταν πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 15 πόντους στη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ.

Θα καταφέρει ο νεαρός (που φέτος πήγε στην Αμερική για να δουλέψει ατομικά με βάρη και πρόσθεση μυϊκού όγκου στο κορμί του) να κερδίσει σεβαστό χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του;

Ας μην ξεχνάμε ότι στο «4» υπάρχει ο Ουίλιαμς κι αναμένεται άλλος ένας ξένος αθλητής. Σαν πρώτη ύλη ο Έλληνας φόργουορντ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μακρύς αθλητής – με 2.16 m wingspan – που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Αυτό το πλεονέκτημα του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αμυνθεί με ακρίβεια από το χαμηλό post, ακόμη και απέναντι σε αθλητές ψηλότερους ή δυνατότερους.

Το άνοιγμα χεριών στις θέσεις των ψηλών μετράει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι στο σύγχρονο μπάσκετ. Επιπλέον ο Νίκος κίνησε το ενδιαφέρον του τριφυλλιού γιατί μπορούσε να παίξει το ίδιο εύκολα και ως guard όταν αποκτήθηκε από το Northwestern State.

Καταλαβαίνουμε φυσικά πως ανεξαρτήτως αν παίζει στο «4» ή στο «5», το να μπορεί ο ψηλός να σπρώξει τον αιφνιδιασμό, είτε για τον εαυτό του, είτε για τους συμπαίκτες του, είναι σπουδαίο προσόν, λόγω (και) αυτού του ατού μεγαλούργησε στο ΟΑΚΑ για χρόνια ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News