Παναθηναϊκός - Χάποελ Μπερ Σεβά: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Χάποελ Μπερ Σεβά: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο φιλικό παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στην Κύπρο.

Ανεπηρέαστος από τη διακοπή ο Παναθηναϊκός των πέντε συνολικά απουσιών (Αϊτόρ, Τρουιγιέ και Κουρμπέλη – Ιωαννίδη – Βέρμπιτς) στο πρώτο «τεστ» επί κυπριακού εδάφους έκανε τους φιλάθλους του να μη βλέπουν την ώρα να… τελειώσει το Μουντιάλ.




Λένε πως στα φιλικά δεν εξάγονται συμπεράσματα, όμως, η διαφορά δυναμικής του Τριφυλλιού με τη δευτεραθλήτρια Ισραήλ έγινε αισθητή, ακόμη κι όταν το σκορ ήταν στο πλασματικό 0-1.

Γιούρι Λοντίγκιν (6/10): Επιστροφή μετά από έξι μήνες κάτω από τα γκολπόστ για τον έμπειρο τερματοφύλακα και πάλι σε ανεπίσημο ματς. Φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη η άμυνα στο γκολ που δέχεται από τον Σελμανί.




Χόρντουρ Μάγκνουσον (6/10): Περνάνε τα σουτ από τον Ισλανδό, κάτι τέτοιο συνέβη στο 0-1 της Χάποελ (όπως και με τον Ολυμπιακό) και αυτό… ανησυχεί ως ένα βαθμό. Κατά τα άλλα, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους επιτιθέμενους των Ισραηλινών.

Ζβόνιμιρ Σάρλια (6/10): Θετική εμφάνιση από τον Κροάτη στόπερ. Στο πρώτο μέρος δεν απείλησαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέρα από τη φάση του γκολ.

Χουανκάρ Πέρες (7/10): Έβγαλε το πρώτο 20λεπτο με μεγάλη ένταση, προωθήθηκε και «απείλησε» στην πρώτη καλή στιγμή του Τριφυλλιού στο ματς. Στο δημιουργικό σκέλος δεν «έφτιαξε» κάποια φάση στο ημίχρονο που αγωνίστηκε.




Γιάννης Κώτσιρας (7/10): Καλή εμφάνιση από τον Έλληνα μπακ που δε φόρτσαρε ιδιαίτερα, αλλά ήταν ουσιαστικός.

Ρούμπεν Πέρεθ (8/10): Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο καταγράφοντας και… ασίστ στο γκολ του Σαβιέρ.

Ένις Τσόκαϊ (7/10): Ο μοναδικός που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Ο Αλβανός χαφ – πέρα ενός σημαντικού λάθους στο πρώτο ημίχρονο που διόρθωσε για εκείνον ο Πέρεθ – ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα με το επιθετικό του στυλ και έδειξε πως είναι καλός χειριστής της μπάλας. Τα χρειάζεται αυτά τα παιχνίδια όσο κανείς!

Μπερνάρ Ντουάρτε (7/10): Ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο τέταρτο, έδωσε λύσεις στην κυκλοφορία της μπάλα, όμως, γενικότερα, αγωνίστηκε συντηρητικά.

Αντόνιο Σαβιέρ (8/10): Η «αύρα» του Πορτογάλου είναι θετική, σε ολόκληρο τον α’ γύρο της Superleague εμφανίστηκε παθιασμένος, ακόμη κι αν δεν πήρε… λεπτό συμμετοχής. Το χάρηκαν όλοι το γκολ που σημείωσε στο φιλικό με τη Χάποελ. Σίγουρα δεν είναι Μπεκ ή Αγιούμπ, μάλιστα, στο τελευταίο επίσημο ματς που έπαιξε στο «Καραϊσκάκη» το 2020, ήταν εκ των κορυφαίων.




*Για την ιστορία είχε σκοράρει ξανά σε φιλικό του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μαρκό (3-0).

Γιώργος Κυριόπουλος (7/10): Ώριμη εμφάνιση από τον πιτσιρικά. Στο β’ ημίχρονο κέρδισε μάλιστα και πέναλτι που δεν καταλόγισε εις βάρος της Μπερ Σεβά ο διαιτητής. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη αντιμετώπισε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον Σαβιέρ που επέστρεψε στον αγώνα.

Αργύρης Καμπετσής (4/10): Έτρεξε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο ο Έλληνας φορ και έδειξε διάθεση, μιας και είχε να παίξει από τα ματς με τη Σλάβια Πράγας για τα προκριματικά του Conference League. Στο πρώτο μέρος βρέθηκε σε σημείο για να σουτάρει με καλές πιθανότητες για γκολ, όμως, δίστασε και πήγε στράφι η φάση.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Μισό… clean sheet (μπήκε στο 46′) για τον Ιταλό γκολκίπερ που ανταποκρίθηκε άνετα στις επιθετικές «ορέξεις» του Σουλεϊμάνοφ.

Γιώργος Βαγιαννίδης (6/10): Δε… μασάει πλέον με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου ο «Βάγια» που το περασμένο καλοκαίρι κατέγραψε και τις πρώτες του παραστάσεις στην Ευρώπη και είναι – πλέον – «ψημένος» και για τέτοια παιχνίδια.

Γιώργος Σιδεράς – Αχιλλέας Πούγγουρας (9/10): Όχι μόνο κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, αλλά σκόραραν και από ένα τέρμα! Ο πρώτος γενικότερα, και στον ΠΑΟ Β’ έδειξε πως το έχει με τα στημένα (μοίρασε ασίστ στο 3ο γκολ του ΠΑΟ), ο δεύτερος βρήκε γκολ ψυχολογίας μετά τον τραυματισμό (είχε σκοράρει το 1ο του γκολ σε αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ).




Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (8/10): Εξαιρετικός στο κέντρο ο Σλοβένος χαφ, όπως και στα στημένα. Από δική του σέντρα ο Σιδεράς έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά για την ανατροπή του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.




Συμεωνίδης – Κρυπαράκος – Σάντσες (7/10): Συνετέλεσαν σε σημαντικό βαθμό στο πιο παραγωγικό διάστημα των «πρασίνων« στην αναμέτρηση. Θα δούμε περισσότερα από τους δύο νεαρούς παίκτες και στα επόμενα δύο παιχνίδια με Πάφο και Ν. Σαλαμίνα. Ο Αργεντινός έπαιξε με ανάποδο πόδι από τα αριστερά, είχε ενδιαφέρον σε μια φάση που συνέκλινε προς τον άξωνα και δοκίμασε το δεξί από μακρινή απόσταση.

Αντράζ Σπόραρ (7/10): Έκανε τη διαφορά με το που μπήκε στο γήπεδο ο Σλοβένος «κίλερ», ο οποίος είχε δύο καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Στην πρώτη ο αντίπαλος γκολκίπερ έκανε εξαιρετική επέμβαση , στη δεύτερη δεν έστειλε τη μπάλα για ελάχιστα εντός εστίας. Πήρε συνολικά 32 λεπτά συμμετοχής.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News