Παναθηναϊκός: Αυτά θα κρίνουν περισσότερο την επιλογή προπονητή

Παναθηναϊκός: Σχέση που πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού!

Τι είναι βασικό στην επιλογή του επόμενου προπονητή του Παναθηναϊκού; Νομίζουμε τα κριτήρια…

Στην πραγματικότητα ο μεγαλομέτοχος πρέπει να προβληματιστεί όχι για το τι είδους προπονητή θέλει αλλά για το τι είδους Παναθηναϊκό επιθυμεί να δει: αυτό ενδιαφέρει.

Το λέμε επειδή κάποτε έγινε «σημαία» η ελληνοποίηση (επί Ιβάνοβιτς-Τζόρτζεβιτς) και η προώθηση Χαραλαμπόπουλου, Παπαγιάννη, Γιάνκοβιτς, Παππά, Καλαϊτζάκη που τελικά πήγε στην άκρη για να έρθει το 7ο κι ένα ακόμα πρωτάθλημα απέναντι στους Αγγελόπουλους.

Αργότερα ο θρύλος Πιτίνο και ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν πιο σίγουρες επιλογές, γιατί ο πρόεδρος ήταν γνώστης των καλών αποτελεσμάτων των προηγούμενων δουλειών τους: τώρα τέτοιες σιγουριές δεν υπάρχουν γιατί η λίστα προπονητών που κοιτάς είναι από τα χαμηλά ράφια και τούτο έτσι κι αλλιώς εμπεριέχει ρίσκο μιας και ο Παναθηναϊκός δεν είναι «εύκολη» ομάδα.

Το κοινό του ,δε, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Τι συνέβη την προηγούμενη τριετία; Αν εντός ομάδας όρισαν ως επιτυχία την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υποτίθεται ότι ο Κάτας ήταν σούπερ επιτυχημένος! Προσοχή όμως: το ότι ο σύλλογος έπαιζε μόνος δεν σήμαινε ότι δεν είχε ανάγκη τοπ προπονητή.

Το ότι το κλαμπ μπορούσε να πάρει το νταμπλ δεν σημαίνει ότι μπορούσε το τιμόνι της να το κρατήσει ο καθένας. Δεν υπάρχουν τίτλοι μόνο: υπάρχουν και οι στρατηγικές της εταιρείας -δηλαδή κάτι σπουδαιότερο.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News