Παναθηναϊκός: Αυτά τα στοιχεία πρέπει να διατηρήσει στο παιχνίδι του

Παναθηναϊκός μεταγραφές: «Κλείδωσαν» δύο εξτρέμ, ο ένας άμεσα

Πρώτος και καλύτερος, στην κορυφή με μόλις δύο χαμένους βαθμούς πραγματοποιώντας έναν… special πρώτο γύρο. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά όνειρο και καλείται να συνεχίσει σ’ αυτές τις πτήσεις. Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά ασφαλείας (+8) από τη δεύτερη ΑΕΚ. Οι πράσινοι έκαναν έναν ονειρεμένο πρώτο γύρο, δεν έχασαν από κανέναν κι άγγιξαν το… απόλυτο, το οποίο τους το στέρησε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Παρ’ όλα αυτά και οι ερυθρόλευκοι μπορεί να ήταν καλύτεροι συνολικά στο ματς, όμως δεν πήραν το τρίποντο, καθώς ο φετινός Παναθηναϊκός βγάζει μέταλλο πρωταθλητή. Κυνηγάει όλα τα παιχνίδια έως το τέλος κι αν δε σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής, τότε τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μια νοοτροπία που έχει προσθέσει στην ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι πράσινοι στον πρώτο γύρο ήταν εξαιρετικοί, όμως δεν έχουν διανύσει ούτε τη μισή διαδρομή προκειμένου να φτάσουν στο πολυπόθητο πρωτάθλημα έπειτα από τη σεζόν 2009-10. Συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση της Super League θέλουμε άλλους 23 αγώνες και όπως γίνεται αντιληπτό έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και τα πάντα αλλάζουν.

Παναθηναϊκός: Αυτά τα στοιχεία πρέπει να διατηρήσει στο παιχνίδι του

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί χαμηλούς τόνους. Στόχος του η συνεχής βελτίωση κοιτάζοντας παράλληλα κάθε ματς ξεχωριστά. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός στη μίνι προετοιμασία της Κύπρου προσπαθεί να βελτιώσει τομείς του παιχνιδιού του κι όχι να χτίσει κάτι καινούργιου, όπως συνήθως συμβαίνει στις προετοιμασίες.

Στόχος του Σέρβου τεχνικού είναι να μπορέσει να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλά στάνταρ, ώστε να εκμεταλλευτεί την ήδη ασφαλή απόσταση από τους διώκτες του και να μπορέσει στο τέλος να πανηγυρίσει με τον κόσμο του το πρωτάθλημα. Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια οι πράσινοι οφείλουν να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο και να τα πάνε ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός εκτός από την εξέλιξη θα πρέπει να μείνει συνεπής. Να διατηρήσει δηλαδή ορισμένα στοιχεία που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι της. Το βασικότερο όλων είναι η αμυντική λειτουργία. Οι πράσινοι δέχονται λίγα γκολ και φάσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να διατηρηθεί και η κυνικότητα που είδαμε σε όλο τον πρώτο γύρο. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η πιο θεαματική ομάδα της Super League, ωστόσο είναι με διαφορά η πιο κυνική. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβρισκαν πάντα τη λύση κι έπαιρναν τις νίκες ακόμα και με μισό μηδέν. Κάτι που οφείλουν να διατηρήσουν και στη συνέχεια, καθώς έτσι θα παίρνουν νίκες και σε κακές μέρες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News