Δώνης: «Ο Ζαχίντ δύσκολα θα είναι στον Βόλο... Έχει ακόμα ενοχλήσεις. Είναι σοβαρός ο τραυματισμός»

Δώνης: «Ο Ζαχίντ δύσκολα θα είναι στον Βόλο... Έχει ακόμα ενοχλήσεις. Είναι σοβαρός ο τραυματισμός»

Στην μέτρια εικόνα του Παναθηναϊκού αλλά και τους τρεις βαθμούς της νίκης στάθηκε ο Γιώργος Δώνης μετά την νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο τεχνικός των πρασίνων τόνισε πως προτιμάει τους τρείς βαθμούς ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Ζαχίντ υποστηρίζοντας ότι είναι σοβαρός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης στην συνέντευξη τύπου

Το ματς: «Παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα αλλά θα μείνουν οι βαθμοί… Γενικώς μέχρι το 70ο λεπτό έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, μετά αφού σκοράραμε υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις και στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο που ο αντίπαλος είχε πάρει ρίσκα, θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι. Όσο δεν καταφέραμε να το κάνουμε αυτό, ο αντίπαλος, ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά φόρτωσε την επίθεσή του. Εμείς ήμασταν αρκετά άτονοι με συνέπεια να μπαίνει η μπάλα από παράλληλες σέντρες και πάσες στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να μην κρατάμε τη μπάλα στα πόδια. Δεχθήκαμε πίεση χωρίς να υπάρχει μεγάλη φάση από τον αντίπαλο.

Αυτό που είχα πει πριν το ματς στους παίκτες είναι ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, δεν με ενδιαφέρει το πως θα έρθουν οι τρεις βαθμοί. Προτιμούμε να παίζουμε καλά, αλλά ακόμα κι αν θα παίξουμε άσχημα, η ομάδα πρέπει να κερδίζει και να παίρνει βαθμούς.

Στο τέλος του ματς με τα καλά και τα άσχημά μας, είναι σημαντικό που έχουμε τους βαθμούς και πάμε για το επόμενο παιχνίδι».

Το άγχος του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος: «Δεν διαφωνώ, ήμασταν αγχωμένοι και πιεσμένοι για το αποτέλεσμα και ήταν φυσιολογικό. Το να μπαίνουμε σε διαδικασία να συγκρίνουμε ματς και αντιπάλους δεν έχει νόημα γιατί είναι διαφορετική ιστορία το καθένα. Όταν επιλέγουμε ένα σχέδιο με δύο φορ, είναι πιο δύσκολο για την κυκλοφορία της μπάλας. Από την στιγμή που έχει φύγει ο οργανωτής μας λόγω τραυματισμού, δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια ηρεμία και κυκλοφορία μπάλας. Δεν έχει σχέση με τον αντίπαλο όμως αυτό. Έπρεπε να ανταποκριθούμε καλύτερα και να χειριστούμε καλύτερα το τελευταίο 15λεπτο. Ήμασταν και κουρασμένοι. Το ίδιο φάνηκε και στον Παναιτωλικό. Είμαστε ταλαιπωρημένοι στο τελευταίο 20λεπτο».

Τους χαφ, την κόπωση και τον Ζαχίντ: «Θέλαμε να έχουμε τέσσερα χαφ από το καλοκαίρι για να κερδίσει ο ένας τη θέση δίπλα στον Κουρμπέλη. Πήραμε τον Φαούστο που είχε μεγάλη αποχή και τραυματίστηκε στη μέση όταν ήρθε. Προσπαθεί αυτή τη στιγμή να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και δεν το έχει καταφέρει. Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό είναι δεδομένο ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε για 2-3 παίκτες. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή και είναι κάτι που βρίσκεται στο πλάνο μας. Με μια διαφορά. Όταν πάμε να κάνουμε μια μεταγραφή, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα έχει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε ως προσωπικότητα και εμπειρία, όχι για έναν χρόνο, αλλά τα επόμενα 2,5 χρόνια να είναι στην εξέλιξη της ομάδας για να βασιστούμε πάνω τους. Όχι να έρθει ένας για να είναι συμπλήρωμα και μετά από έξι μήνες ή έναν χρόνο να ψάχνουμε παίκτη…

Ο Ζαχίντ δύσκολα θα είναι στον Βόλο… Έχει ακόμα ενοχλήσεις. Είναι σοβαρός ο τραυματισμός».

Τη νίκη δίχως καλή εικόνα και τα επόμενα ματς: «Από την αρχή του πρωταθλήματος είμαι προβληματισμένος συνεχώς. Θυμάμαι με την Ξάνθη, με την Λάρισα… Θα έπρεπε να έχουμε έξι βαθμούς και δεν τους είχαμε. Σήμερα σε μέτρια εικόνα, τους έχουμε τους βαθμούς. Και στην Τούμπα δεν πήραμε το τρίποντο. Η ομάδα βγάζει προβληματισμούς στην ανάπτυξή της. Δείχνει ότι και εγώ που είμαι ο προπονητής προσπαθώ να έχω πέρα από τη δουλειά σε συγκεκριμένα πράγματα προσπαθώ να έχω μεγαλύτερη υπομονή. Στο πλάνο που θέλουμε να εξελίξουμε, θα κάνουμε αυτά που απαιτούντα για βάθος, προσωπικότητα και ποιότητα για να εξελιχθεί η ομάδα.

Είναι σημαντικά τα επόμενα ματς και θα είναι σημαντικό κάθε επόμενο ματς. Έχει λίγες αγωνιστικές το πρωτάθλημα αφού έχει λιγότερες ομάδες. Μετά τους δύο που ξεχώρισαν, όλες οι ομάδες είναι κοντά. Όλες οι ομάδες έχουν διαστήματα που παίζουν καλά, μέτρια και άσχημα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον μετά τη 2η θέση. Είναι σημαντικό να μαζέψουμε βαθμούς. Έχουμε θέματα τραυματισμών με Ζαχίντ και Ινσούα αλλά και με τιμωρίες. Θα πρέπει να δούμε που θα εκτίσει ο Κουρμπέλης ενώ έχουμε δηλώσει Δώνη και Σένκεφελντ για τη Λαμία. Μετά έχουμε ΟΦΗ και Άρη».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News