Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Λευκή» ισοπαλία στο γήπεδο της Λεωφόρου, που καταδικάζει τον Παναθηναϊκό να μείνει… Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό. Νωθρότητα στο ξεκίνημα του ματς, έγινε μια φιλότιμη προσπάθεια στο τέλος του α’ ημιχρόνου για την επίτευξη ενός τέρματος, όμως, συνολικά τα καύσιμα του λαβωμένου «Τριφυλλιού» ήταν ελάχιστα για τις απαιτήσεις του αγώνα απέναντι στους Αρκάδες.

Λάσλο Μπόλονι (5/10): Με… δεμένα τα χέρια ο Ρουμάνος δεν είχε πολλές επιλογές. Χωρίς πέντε βασικούς, επέλεξε τον Χουάνκαρ στα δεξιά με ανάποδο πόδι, κέντρο με Αλεξανδρόπουλο – Βέλεθ – Μπουζούκη και Καρλίτος, αντί Μακέντα. Προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό σχήμα μετά το 70′ με το πέρασμα των Ιωαννίδη και Μακέντα, αλλά οι πράσινοι δεν έκαναν καθαρή ευκαιρία σε εκείνο το διάστημα της αναμέτρησης.

Σωκράτης Διούδης (8/10): Αν μπορούσαμε να βγάλουμε «MVP» από αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, αυτός θα ήταν ο πράσινος γκολκίπερ. Έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις στο 47′ με το εξ επαφής σουτ του Ριέρα και στο 80′ σε νέο του Καπίγια. «Σώθηκε» από τον Μπαράλες στο στημένο του Αστέρα που έγινε γκολ και το οποίο ακυρώθηκε σωστά.

Μπαρτ Σένκεφελντ (6,5/10): Ο κορυφαίος της πράσινης αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Είχε καίριες παρεμβάσεις κοντά στο ύψος της μικρής περιοχής του Παναθηναϊκού. Αν δεν είχε και τον Ολλανδό σε καλή μέρα, οι πράσινοι θα γλίτωναν δύσκολα.

Αχιλλέας Πούγγουρας (3/10): Προβληματική εμφάνιση για τον Έλληνα αμυντικό. Καταρχάς, αποδείχθηκε ο μοιραίος του αγώνα, καθώς στο 38′ είχε «χρυσή» ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως, η κεφαλιά του από κοντινή απόσταση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Αμυντικά παρουσίασε αδυναμίες, ενώ δεν απέφυγε και μερικά λάθη.

Χουάνκαρ (4/10): Ανάμεικτα συναισθήματα για τον – κατ ‘ ανάγκην – δεξιό μπακ του Τριφυλλιού. Ο Ισπανός έπαιξε με ανάποδο πόδι τη θέση, είχε καλές στιγμές στο παιχνίδι στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο, η συνεισφορά του στο έτερο μισό του γηπέδου δεν ήταν η θεμιτή.

Βασίλης Ζαγαρίτης (5/10): Μέτρια εμφάνιση και για τον πιο δημοφιλή ποδοσφαιριστή των πρασίνων αυτήν την περίοδο. Δεν βοήθησε και εκείνος στο μισό του Αστέρα, φάνηκε πως ήταν εκτός ρυθμού και περιορίστηκε σε… χαμηλά επίπεδα.

Φρανς Βέλεθ (4/10): Δεν είχε τη σίγουρη μεταβίβαση ο Ισπανός – κατ ‘ ανάγκην – χαφ και αυτό στοίχισε στην κυκλοφορία του Παναθηναϊκού. Ήταν μαχητικός, εντός πνεύματος παιχνιδιού, όμως, η επιπολαιότητά του σε ορισμένες στιγμές, τον εξέθετε.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (5/10): Πήρε… μπρος στο δεύτερο ημίχρονο ο «Αλεξανδρό», όταν και ο Μπόλονι τον τοποθέτησε πιο ψηλά για να πρεσάρει. Δεν ένιωθε βολικά στη θέση του κέντρου χωρίς τους Κουρμπέλη και Μαουρίσιο, στο δεύτερο μέρος αναθάρρησε, ωστόσο, δεν είχε την τελική πάσα προς κάποιον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή.

Γιάννης Μπουζούκης (3/10): Δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο «Μπουζού» πήρε την ευκαιρία του ως βασικός δεν την εκμεταλλεύτηκε σε καμία περίπτωση. Επιχείρησε μόλις ένα σουτ στο 54′, ωστόσο, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου του Αστέρα και κατέληξε κόρνερ.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (3/10): Η… σκιά του εαυτού του. Ο Έλληνας διεθνής δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού (πλην της φάσης του 45+1′ που θα μπορούσε να σκοράρει), φάνηκε πως δεν είχε καλή φυσική κατάσταση και στο τελευταίο 20λεπτο, έμοιαζε να ξεμένει από δυνάμεις. Αυτός δεν ήταν σίγουρα ο Χατζηγιοβάνης, που έχουμε συνηθίσει.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (6/10): Είναι στο σωστό mood ο Αϊτόρ και αποτέλεσε ό,τι πιο επικίνδυνο μπορούσε να παρουσιάσει το Τριφύλλι σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα. Είχε μια φοβερή ενέργεια στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, όμως, ο Χατζηγιοβάνης δεν ολοκλήρωσε, όπως θα έπρεπε, τη φάση.

Καρλίτος (4/10): Δύο στιγμές στο ματς είχε ο Ισπανός επιθετικός. Την κεφαλιά πάσα «πάρε – βάλε» στον Πούγγουρα στη φάση του 38′, και το χαμένο τετ α τετ του 51ου λεπτού, αλλά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο (αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα,- λογικά – θα μετρούσε με την χρήση VAR).

Φώτης Ιωαννίδης (3/10): Πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής από τον Μπόλονι. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο και ο «άνεμος» δεν φυσούσε υπέρ του. Σε τελικό χρόνο, δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι στην ομάδα του.

Φεντερίκο Μακέντα (3/10): Παρομοίως, ούτε ο «Κίκο» μπόρεσε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βγάλει ευκαιρία στο β’ ημίχρονο, καθώς είτε οι σέντρες, είτε μερικές τελικές πάσες κατά μέτωπον, ανακόπηκαν από τους Αρκάδες.

Ανδρέας Αθανασακόπουλος (5/10): Ένα μικρό χαμόγελο για την εμφάνιση του νεαρού ποδοσφαιριστή. Μπήκε ορεξάτος, κέρδισε μάχες, είχε το καθαρό μυαλό να δει το γήπεδο και να μοιράσει στους συμπαίκτες του. Θα μπορούσε να βγάλει και μια μαγική ασίστ στον Μακέντα, αλλά ο τελευταίος δεν συναντήθηκε με την μπάλα.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News