Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας ισοπαλία 2-2 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Χωρίς… νίκες, δυστυχώς, δεν γίνεται να υπάρξει προκοπή. Λίγο η αστοχία των «πρασίνων» στο πιο παραγωγικό τους βράδυ, εδώ και πολύ καιρό (με δυο δοκάρια), λίγο η απόφαση του Γκορτσίλα να δώσει πέναλτι «φάντασμα» στον Αστέρα Τρίπολης, κράτησαν το Τριφύλλι μακριά από το τρίποντο για πέμπτο σερί παιχνίδι.

Λάσλο Μπόλονι (5/10): Αν και ρίχνει, πάντοτε, το βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και μετά στην επίθεση, στο ματς με τους Αρκάδες αντέστρεψε τους δικούς του «κανόνες». Έβαλε δύο καθαρά εξτρέμ, τον Χατζηγιοβάνη και τον Ενγκμπακοτό και ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κυνικός στα πρώτα λεπτά. Όμως, είδε την άλλη πλευρά του νομίσματος η ομάδα του και δέχθηκε ένα φτηνό γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με το «2-2» να παραμένει επτασφράγιστο, στην επανάληψη, απέσυρε τον Πούγγουρα και ρίσκαρε, όμως, ο Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στη φάση του αγώνα στο 90′!

Σωκράτης Διούδης (5/10): Δεν είχε αρκετή δουλειά ο Διούδης. Έδρασε σε τρεις φάσεις, εκ των οποίων οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα. Δεν ευθύνεται στο «0-1» του Σουάρεθ, καθώς είχε μείνει αφύλακτος από την άμυνα του Παναθηναϊκού, και συγκεκριμένα από τον Μολό στο 10′. Στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες, ίσως, θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση, διότι το σουτ του επιθετικού των Αρκάδων ήταν παρακινδυνευμένο. Επέδειξε σταθερότητα στο κοντινό σουτ του Τασουλή στο 77′.

Αχιλλέας Πούγγουρας (4/10): Μέτρια εμφάνιση από τον Έλληνα αμυντικό. Δεν έκανε κανένα πέναλτι στον Μπαράλες στη φάση του 42′. Άθελά του αλλοίωσε την πορεία της μπάλας στη φάση του 72′ με τον Καρλίτος να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι. Ανασταλτικά αντιμετώπισε προβλήματα, «θυσιάστηκε» στο 81′ για να μπει ο Σανκαρέ στο «all in» του Μπόλονι.

Φρανς Βέλεθ (4/10): Με πόνους εξακολουθεί να αγωνίζεται ο Βέλεθ, κάτι το οποίο εμπνέει ανησυχία στους πράσινους. Ο Ισπανός αμυντικός δεν έδωσε ώθηση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ δεν είχε και κάποια μακρινή μεταβίβαση στο στόχο.

Γιοάν Μολό (3/10): Πεσμένος και ο Γάλλος δεξιός μπακ, ο οποίος χάνει… τον Σουάρεθ στη φάση του «0-1». Επιθετικά, δεν προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο.

Χουανκάρ (6/10): Μπήκε με… τα μπούνια στο ματς και έκανε σωστές επιλογές στο μισό του Αστέρα. Είχε επικίνδυνα γεμίσματα, που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο 63′ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έπειτα από ένα φοβερό «σόλο» από τα αριστερά, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Σεχ Νιάς (5/10): Κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα στον χώρο του κέντρου, δεν πήρε, όμως, κάποιο ρίσκο, ακόμα κι όταν πίεζε ο χρόνος. Είναι και θέμα εμπειρίας – που δεν διαθέτει – από τον νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναμφίβολα, είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό για την ποιότητά του στο γήπεδο.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (5/10): Έπαιξε εκτάκτως ως βασικός, έπειτα από το ξαφνικό πρόβλημα που παρουσίασε ο Μαουρίσιο. Τα έδωσε… όλα ο ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν του βγήκαν. Ίδρωσε τη φανέλα, όμως, θα μπορούσε να είχε καλύτερες τελικές επιλογές. Άφησε τη θέση του στον Αϊτόρ στο 81.

Βιγιαφάνιες (6/10): «Ανεβασμένος» εμφανίστηκε ο Αργεντινός, ο οποίος προερχόταν από δύο άσχημα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έβγαλε την ασίστ στο 1-1 του Χατζηγιοβάνη, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, ενώ είχε και μια τελική στο 76′, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (7/10): Ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού με το «καλημέρα» ο Μυτιληνιός εξτρέμ. Πέτυχε για πρώτη φορά, στην καριέρα του στο Τριφύλλι δύο γκολ σε μια αναμέτρηση (στο 27′ και στο 53′), ενώ μόνιμα αποτελούσε «πονοκέφαλος» για τους οπισθοφύλακες των Αρκάδων. Απείλησε και στο 6′ με ωραίο, μακρινό σουτ.

Γενί Ενγκμπακοτό (4,5/10): Κάτι έδειξε ο Ενγκμπακοτό στο ματς με τον Αστέρα. Είχε μια ωραία μπαλιά στο πρώτο μέρος προς τον Μακέντα, που θα μπορούσε να γίνει εκμεταλλεύσιμη από τον Ιταλό, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη. Είχε και δύο τελικές (ακίνδυνες) στο 23′ και στο 34′. Στο β’ ημίχρονο έπεσε η απόδοσή του και αντικαταστάθηκε στο 72′ για να μπει ο Καμπετσής.

Φεντερίκο Μακέντα (3/10): Ένα τακουνάκι στον Χουανκάρ στο 63′, είναι ό,τι έμεινε από τον Κίκο στο αποψινό παιχνίδι. Δεν είχε καλή απόδοση, κάτι που το κατάλαβε και ο ίδιος, εξ ού και τα «γαλλικά» κατά την αποχώρησή του στο 65′ για να περάσει μέσα ο Καρλίτος.

Καρλίτος (4/10): Δύο στιγμές είχε ο Ισπανός επιθετικός στο μισάωρο που αγωνίστηκε. Το δοκάρι στο 72′, όταν δεν βρήκε γεμάτη την μπάλα, έπειτα από παρέμβαση του Πούγγουρα. Και την πάσα «κλειδί» στον Σανκαρέ στο 90′, ο οποίος βρήκε… δοκάρι.

Αργύρης Καμπετσής (2/10): Έπαιξε για 18 λεπτά, συν τις καθυστερήσεις, όμως, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (-): Αγωνίστηκε για 9 λεπτά, δεν πήρε την μπάλα στα πόδια του και πέρασε απαρατήρητος. Αλλά θα ήταν και αυστηρό να βαθμολογηθεί.

Σανκαρέ (-): Πέρασε μαζί με τον Αϊτόρ στο γήπεδο. Προώθησε την μπάλα σε μερικές περιπτώσεις από το κέντρο στην επίθεση, ενώ είχε και τη μεγάλη ευκαιρία στο 90′ να βάλει το γκολ της… Ευρώπης, όμως, η μπάλα από το σουτ του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News