Παναθηναϊκός - Άρης: Να πάρει φόρα για τη Χίμκι - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Έτσι ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός απο τη Βιλερμπάν (Highlights)

Παναθηναϊκός – Άρης: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Άρη και θέλει τη νίκη… προετοιμασία για το δύσκολο ματς με τη Χίμκι.

Παναθηναϊκός – Άρης: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε από την Πυλαία το “εμπόδιο” του ΠΑΟΚ, έκανε το 4/4 στην εκκίνηση της 28ης ΕΚΟ Basket League και έχει μπροστά του σήμερα (26/10, 19:00) μία ακόμη ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού θα υποδεχτεί τον Άρη.

Οι “κιτρινόμαυροι” μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του ΠΑΟΚ, μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες κατά σειρά από Ηρακλή, Λάρισα και Ιωνικό Affidea κατά σειρά.

67 αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της ΕΚΟ Basket League, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες, αφού επικράτησε στους 57 από αυτούς, έναντι 10 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα στα παιχνίδια της Αθήνας, το “πράσινο” προβάδισμα είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε στα 34 από τα 35 που έγιναν στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Η μοναδική νίκη του Άρη στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1997 όταν επικράτησε με 79-77.

Είχε στον πάγκο του τον Λευτέρη Σούμποτιτς που ένα χρόνο μετά οδήγησε τους “πράσινους” στο πρώτο Πρωτάθλημα τους έπειτα από 14 χρόνια.

Με 20 πόντους του Παναγιώτη Λιαδέλη και άλλους 17 από τον Μάριο Μπόνι, ο Άρης πήρε το “διπλό”, παρά τους 18 του Μπάιρον Ντίνκινς και τους 15 του Τζον Αμίτσι για τους γηπεδούχους.

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει 30 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχος (22 για την κανονική περίοδο και οχτώ για τα πλέι οφ).

Το συνολικό του σερί, ανεξαρτήτως έδρας, είναι στο 7-0 αφού ο Άρης τον νίκησε δύο φορές για τα ημιτελικά των πλέι οφ του 2016 (77-68 και 56-50). Η τελευταία νίκη των “κιτρινόμαυρων” σε ματς κανονικής περιόδου ήταν εκείνη που σημείωσε ως γηπεδούχος στη σεζόν 2007-08 (82-75).

Οι κορυφαίες επιθετικές επιδόσεις των 35 αγώνων της Αθήνας είναι…

*Του Νίκου Γκάλη στο ματς της σεζόν 1993-94, όταν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επικράτησε με 102-86 έχοντας 33 πόντους.

*Από την άλλη πλευρά του Τζόε Αρλάουκας που είχε 32 πόντους, στην ήττα του Άρη με 93-85 για τη σεζόν 1999-2000.

Ο Ντίνος Μήτογλου από την πλευρά των “πράσινων” και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου από εκείνη των “κιτρινόμαυρων”, αφού ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι τραυματίας, αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους των δύο αντιπάλων.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News