Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας ματς απέναντι στον Άρη.

Αυτό που παρουσίασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τη διακοπή για τις γιορτές και με την «Όμικρον» στην εξίσωση ήταν εκπληκτικό. Οι πράσινοι ήταν λες και αγωνίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, εμφανίστηκαν σε πλήρη ετοιμότητα και με το απαιτούμενο πάθος για τη σημαντικότητα και το βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (9/10): Το πλάνο του δούλεψε στο 100% και στο αποψινό ματς δεν φάνηκε καμία απουσία του Παναθηναϊκού. Το Τριφύλλι είχε εξαιρετική κυκλοφορία στο κέντρο, δυναμική άμυνα, ενέργεια στα άκρα και το σημαντικότερο… αποτέλεσμα. Μετά το 60′ η ομάδα δικαιολογημένα έχασε την «ενέργειά» της, λογικό πρώτον, από την αποχή και δεύτερον, από τις ελλείψεις.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Καλό παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια, δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα απέναντι στους επιτιθέμενους του Άρη. Δεν σημείωσε κάποια σπουδαία απόκρουση, διότι δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Μπαρτ Σένκεφελντ (9/10): Φοβερό παιχνίδι από τον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος έχει ανεβάσει 2-3 επίπεδα ολόκληρο τον Παναθηναϊκό με τη σιγουριά που εμπνέει στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Φραν Βέλεθ (9/10): Στα ίδια (υψηλά) επίπεδα και ο Ισπανός αμυντικός με πολλές καίριες παρεμβάσεις και σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Μαζί με τον Σένκε, δεν επέτρεψαν στον Άρη να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα.

Χουάνκαρ (9/10): Από δική του σέντρα προέρχεται το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ελαφρώς πεσμένος στο δεύτερο, έπαιξε ρόλο και ένα χτύπημα που δέχθηκε κοντά στο 70′.

Φακούντο Σάντσες (9/10): Μεταμορφωμένος ο Αργεντινός ακραίος μπακ, έπαιξε… σκυλίσια άμυνα και δεν αφαίρεσε από τον Άρη τη δυνατότητα να επιτεθεί από την πλευρά του, καθώς ήταν απανταχού παρόν με τον Βιγιαφάνιες να τον στηρίζει σημαντικά στα καθήκοντά του στο μισό του Παναθηναϊκού.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (6,5/10): Προσέφερε πολλά τρεξίματα στο Τριφύλλι, όμως, με την μπάλα στα πόδια έκανε τα εύκολα… δύσκολα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τον υποσχόμενο χαφ.

Ραμόν Λούντκβιστ (7,5/10): Στα… κέρδη του Παναθηναϊκού (και) ο Σουηδός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μετείχε στο βασικό σχήμα της ομάδας μετά από αρκετό καιρό και έδειξε ετοιμοπόλεμος. Είχε ένα ωραίο στημένο στο β΄ ημίχρονο, γενικά, συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Λούκας Βιγιαφάνιες (9/10): Ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος με πολλά κλεψίματα και αρκετές εμπνεύσεις μεσοεπιθετικά. Φυσιολογικά, η απόδοσή του κάπως «έπεσε», όμως, αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε να αποτελεί σημαντική μονάδα στην ενδεκάδα.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (9/10): Δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ματς ο Ισπανός. Έσπασε το… ρόδι με το πρώτο του γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ από δικό του τακουνάκι προήλθε και το 1-0. Είναι καιρός να παίρνει τα… πάνω του, διότι είναι για πολλά παραπάνω!

Σεμπάστιαν Παλάσιος (10/10): Ο «Τούκου» έβγαλε… τρελά γούστα στο παιχνίδι με τον Άρη και απέδειξε γιατί το κόστος της μεταγραφής του ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ. Γκολ, ασίστ, τρεξίματα, passing game και φουλ πρέσινγκ. Παραλίγο, να βάλει και το… κερασάκι, όμως, η μπάλα σε μακρινό σουτ δεν κατέληξε στο παραθυράκι του Κουέστα για το 3-0…

Φεντερίκο Μακέντα (5/10): Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς στο εκτελεστικό κομμάτι, βοήθησε στο κομμάτι της πίεσης ψηλά, αλλά δεν φάνηκε πως δεν ήταν η… μέρα του.

Οι αλλαγές (Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Βιτάλ, Χατζηθεοδωρίδης) αγωνίστηκαν μετά το 79′ και δεν μπορούν να κριθούν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News