Παναθηναϊκός: Αρχή από την άμυνα με μεταγραφή στόπερ και... τερματοφύλακα

Παναθηναϊκός: Αρχή από την άμυνα με μεταγραφή στόπερ και... τερματοφύλακα

Το χτίσιμο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να ξεκινήσει από την άμυνα, λαμβάνοντας υπόψη της ότι ο ηγέτης της (Σένκεφελντ) θα αργήσει να πατήσει γήπεδο κι είναι πιθανό να έχεις καινούργιο τερματοφύλακα σε λίγες μέρες.

Η ιστορία διδάσκει πως ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούσε πάντα όταν τα μετόπισθέν του ήταν μπετόν.

Παίζοντας άμυνα βαθιά με φινέτσα, με ηρεμία και σιγουριά που επέτρεπε στους πράσινους την ώρα που η μπάλα ήταν σε δύσκολους χώρους για να αμυνθούν, η περιοχή τους γεμάτη και ο χρόνος δημιουργούσε στρες, να λειτουργούν με αποφασιστικότητα που σε έκανε να παρακολουθείς τις αμυντικές τους προσπάθειες με ανοιχτό το στόμα.

Άμυνα παίζουν πολλοί μα ιστορικά μόνο ο Παναθηναϊκός είχε την ικανότητα να κάνει τον θεατή να ασχοληθεί περισσότερο με τις αντιδράσεις του παρά με τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων.

Μπορεί να μην υπάρχουν πια Βάντσικ, Καλλιτζάκης, Χένρικσεν, Μαυρίδης, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν χρειάζεσαι σταρ για να οχυρώσεις την εστία σου.

Βελτίωση των μετόπισθεν λοιπόν για να φτάσει ο Παναθηναϊκός να νικά ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά χαρίζοντάς μας μαθήματα τακτικής. Για τους λάτρεις του πραγματικού ποδοσφαίρου και όχι για όσους πιστεύουν πως το άθλημα είναι μόνο τι κάνεις με μπάλα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News