Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με δύο «ηχηρές» απουσίες (Κουρμπέλη, Σάντσες) ο Λάσλο Μπόλονι επιδίωξε να παρατάξει όσο πιο ορθολογικά γίνεται τον Παναθηναϊκό απέναντι στο νεοφώτιστο Απόλλωνα.

Λάσλο Μπόλονι (8/10): Δικαιώθηκε για την επιλογή του να παίξει με τον Μολό στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χατζηγιοβάνη στα εξτρέμ. Ο πρώτος δεν αντιμετώπισε ανασταλτικά κάποιο πρόβλημα, ενώ ο δεύτερος ήταν εκείνος που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι της νίκης. «Περνάει» σιγά σιγά ο Ρουμάνος τη νοοτροπία του νικητή στην ομάδα, ακόμη κι αν εκείνη αδυνατεί προς το παρόν να «ανεβάσει» στροφές.

Σωκράτης Διούδης (8/10): Ο Έλληνας τερματοφύλακας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν δέχθηκε πολλές φάσεις ο Παναθηναϊκός, στη μία που χρειάστηκε να επέμβει στο 29ο λεπτό σε σουτ του Ντομίνγκες, αντέδρασε σωστά.

Μπαρτ Σένκεφελντ (6/10): Καλή εμφάνιση από τον Ολλανδό στόπερ. Στη μοναδική φάση που εκτέθηκε από λάθος στη μεσαία γραμμή, νίκησε στη μονομαχία τον Μπεντινέλι αναγκάζοντας τον τελευταίο να του κάνει επιθετικό φάουλ. Είχε μια καλή στιγμή για να κάνει το «2-0», αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βερχούλστ.

Αχιλλέας Πούγγουρας (6/10): Σταθερός ο πράσινος στόπερ για ακόμη μια αγωνιστική και πιστός στα καθήκοντά του στην άμυνα. Μαζί με τον Σένκεφελντ δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Γιοάν Μολό (6/10): «Στρατιώτης» ο Γάλλος, όμως, επιπόλαιος στο φινάλε. Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα. Τα πήγε περίφημα και άπαντες ξέχασαν την τιμωρία του Σάντσες. Με… άνεση και χαρακτηριστικό στυλ έπαιξε ολόκληρη την γραμμή. Ήταν προσεκτικός στα μαρκαρίσματά του στην άμυνα για 90′, αλλά η… «τρέλα» του του στοίχισε και πάλι βλέποντας την κόκκινη κάρτα για ένα αχρείαστο τάκλιν.

Βασίλης Ζαγαρίτης (5/10): Ανασταλτικά ο νεαρός καλύπτει επάξια το κενό του Χουάνκαρ, αλλά στην επίθεση δεν… ρισκάρει. Δεν «έδεσε» με Σαβιέρ τόσο στην αριστερή γραμμή, συγκριτικά και με τη δεξιά που υπήρχαν οι πιο επικίνδυνοι και έμπειροι, Μολό – Χατζηγιοβάνη.

Μαουρίσιο (7/10): «Ανεβαίνει» ο Βραζιλιάνος παιχνίδι με παιχνίδι. Στο ματς με τον Απόλλωνα μπήκε στα… παπούτσια του Κουρμπέλη. Είχε ένα καθοριστικό τάκλιν στον Ιωαννίδη στο 83′, πριν ο τελευταίος βγει τετ α τετ με τον Διούδη. Επιθετικά, ήταν «μέσα» στη φάση του πέναλτι, αν δεν υπήρχε παράβαση, θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ με την κεφαλιά σε δεύτερο χρόνο. Στο 43′ θα μπορούσε να είχε καλύτερη επιλογή στην πάσα του σε μια επίθεση του Τριφυλλιού έξι εναντίον ενός!

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (5/10): Είχε ένα σοβαρό λάθος απειρίας στο 12′, που θα μπορούσε να είχε βάλει μπροστά τον Απόλλωνα, αν ο Μπεντινέλι δεν είχε τραβήξει τη φανέλα του Σένκεφελντ. Είχες μερικές καίριες παρεμβάσεις ανασταλτικά και δυο ωραίες διαγώνιες πάσες προς το πλάι και τον Χατζηγιοβάνη. Αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 57′.

Αντόνιο Σαβιέρ (4/10): Κακό παιχνίδι από τον Πορτογάλο. Δεν φώναξε «παρόν» στο γήπεδο και γι’αυτό, οι πράσινοι προτίμησαν να παίζουν κυρίως από τα δεξιά. Είχε μια καλή στιγμή να βγει τετ α τετ με τον Βέρχουλστ, αλλά ο αντίπαλος αμυντικός τον έβγαλε νόμιμα εκτός πορείας με το σώμα του.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (9/10): Μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου και η αποψινή νίκη φέρει την «υπογραφή» του. Ο πιο κινητικός του γηπέδου, έπαιξε με ένταση, κέρδισε το πέναλτι, σκόραρε ο ίδιος, ενώ οι πιο επικίνδυνες φάσεις του Παναθηναϊκού προήλθαν από δικές του σέντρες (25′, 63′, 65′ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο, 70′, 78′).

Φεντερίκο Μακέντα (4/10): Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Ιταλός. Δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Δεν συνεισέφερε στην ανάπτυξη και δεν απείλησε. Σωστά αντικαταστάθηκε στο 73′ για να μπει ο Αϊτόρ.

Καρλίτος (4/10): «Φρένο» στις καλές εμφανίσεις. Δεν μπόρεσε να πάρει μπάλες, ούτε να κάνει ευκαιρίες ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Superleague και πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού. Μονάχα μία στο 78′, με μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι που θύμισε… Λαμία, με τη διαφορά ότι η μπάλα πέρασε άουτ. Έμοιαζε εγκλωβισμένος στο σφιχτό παιχνίδι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Δημήτρης Σερπέζης (5/10): Για ακόμη μια φορά χρειάστηκαν οι υπηρεσίες του νεαρού μέσου. Μπήκε εκτάκτως στον αγωνιστικό χώρο στο 57′. Βοήθησε στο χώρο του κέντρου κλείνοντας τους χώρους στο διάστημα που ο Απόλλωνας έψαξε την ισοφάριση.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (-): Μπήκε στο 73′. Είχε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ στο 90+3, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Δημήτρης Καραγιάννης (-): Έπαιξε για 13 λεπτά, συν τις καθυστερήσεις. Πήρε την ευκαιρία του από τον Μπόλονι για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας στη θέση του Πούγγουρα. Για τον ίδιο, το παν είναι η εμπειρία.

Λούκας Βιγιαφάνιες (-): Από τις κινήσεις του στο γήπεδο καταλαβαίνει κανείς πως θα δώσει το κάτι… διαφορετικό στον Παναθηναϊκό, όταν βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Πάτησε χορτάρι στο 77′.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News