Παναθηναϊκός... απογοήτευση, τον βάζει σε μπελάδες η ΑΕΚ

Παναθηναϊκός... απογοήτευση, τον βάζει σε μπελάδες η ΑΕΚ

Το δις εξαμαρτείν για τον κακό Παναθηναϊκό, τη γλίτωσε μία όχι και δεύτερη από την ΑΕΚ, η οποία ισοφάρισε στη σειρά των πλέι οφ (92-80) και δίνει νέο ενδιαφέρον ενόψει των επόμενων παιχνιδιών. Ο φοβερός Παπαπέτρου δεν αρκούσε για τους πράσινους, ο οποίος κυριάρχησε σε όλες τις στατιστικές.

Μεγάλο ματς στο κιτρινόμαυρο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να φέρνει τη σειρά στα ίσα (1-1) και να βάζει σε… περιπέτειες τον Παναθηναϊκό σχετικά με την πρόκριση στους τελικούς.

Αν και η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παρκέ (19-12), ο Όντεντ Κάτας τα… έψαλλε στους πράσινους και εκείνοι ανέδειξαν την ποιότητά και τα προσόντα τους (30-45). Μέχρι εκείνο το σημείο, οι τυπικά γηπεδούχοι δεν έβγαλαν την ενέργεια του πρώτου αγώνα, ενώ οι πράσινοι έδειξαν φανερά βελτιωμένοι στον επιθετικό τομέα, που ήταν και το ζητούμενο εξ αρχής.

Παρόλα αυτά, η διαφορά για τον Παναθηναϊκό «έπεσε» ακόμα στους έξι πόντους προς το φινάλε του ημιχρόνου με 9-0 σερί της ΑΕΚ (39-45). Μάλιστα, στο ξεκίνημα του β’ μέρους οι Κυπελλούχοι Ελλάδος 2020-2021 έμειναν πίσω στο σκορ (59-58), αλλά εν τέλει διατήρησαν το προβάδισμά τους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (64-65).

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη και βρέθηκε στο +6 (79-73) εκμεταλλευόμενη την κακή άμυνα του Τριφυλλιού. Μερικά κρίσιμα σουτ του Παναθηναϊκού δεν μπήκαν, η ΑΕΚ πήρε καίρια ριμπάουντ και έφτασε στη νίκη με 92-80, που έφερε την ισοφάριση στη σειρά 1-1.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. «Καυτός« ήταν και ο Σαντ Ρος με 14 πόντους. «Πληγή» για τους πράσινους οι Μέικον (23 πόντους), Μορέιρα (13 πόντους, 11 ριμπάουντ) και Γκίκας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News