ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ΟΜΑΔΑ. Σε ένα επεισοδιακό τελικό ο Λαόθ χαρίστηκε στον ΠΑΟΚ δις στην αποβολή του Αουγκούστο και στην οριστική διακοπή του αγώνα για χτύπημα με τσιμέντο στον Αιτόρ, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε της νίκης τα κλειδιά στο 34 με γκολ πέναλτι του Ισπανού.

Σε ένα τοξικό περιβάλλον για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, πόσο μάλλον τελικού Κυπέλλου, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού παρά την αρχική διακοπή του αγώνα για τη ρίψη δακρυγόνων, μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο.

Η πρώτη τελική του μεγάλου αγώνα σημειώθηκε στο 7ο λεπτό με τον Ρούμπεν να βλέπει την μπάλα από ψηλά να του έρχεται και να σουτάρει δίχως δεύτερη σκέψη με τον Πασχαλάκη να μη νιώθει απειλή, μιας και η τελική προσπάθεια του Ισπανού πέρασε περίπου ένα μετρό άουτ.

Λίγο μετά το τέταρτο, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, ο Λαόθ δεν απέβαλε τον Αουγκούστο με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ρούμπεν.

Η μεγάλη φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 30ο λεπτό της συνάντησης. Ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, σε δεύτερο χρόνο όμως, ο Γκατσίνοβιτς που επιχείρησε να απειλήσει με κεφαλιά ψαράκι δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι από τον Βιεϊρίνια. Έπειτα από εξέταση στο VAR, το Τριφύλλι κέρδισε πέναλτι με τον Αιτόρ να ευστοχεί για το 1-0.

Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ δέχθηκε κομμάτι τσιμέντο στο χέρι από κάποιον οπαδό του ΠΑΟΚ και ο Λαόθ αναγκάστηκε να διακόψει τη συνάντηση για περίπου 25 λεπτά.

Οι δυο ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται να βρει το ρυθμό του. Ένα ωραίο σουτ του Αιτόρ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη στο 37ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ματς στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, όταν κεφαλιά του Άκπομ μπλόκαρε σταθερά ο Μπρινιόλι χιλιοστά από τη γραμμή του τέρματος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δυο αλλαγές στο ημίχρονο με τους Ελ Καντουρί και Σίντκλει να παίρνουν στις θέσεις των Σοάρες και Βιεϊρίνια. Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 46’ με τον Γκατσίνοβιτς να πλασάρει εκτός περιοχής , την μπάλα να βρίσκει σε αμυνόμενο των ασπρόμαυρων και να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Ο Αουγκούστο που έπρεπε να αποβληθεί στο 17ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Πέρεθ, σήκωσε επικίνδυνα το ποδι του στον Βιγιαφάνιες, έπαιξε αντικανονικά την μπάλα και δεν αποβλήθηκε!

Στο 58’ ο Μπίσεσβαρ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, πήρε την μπάλα από τον Πέρεθ που γλίστρησε , ζύγισε τις επιλογές του και εκτέλεσε δίχως να βρει εστία.

Στο 67ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε τον Βιγιαφάνιες με τον Κουρμπέλη.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια απορρόφησε την πίεση που του άσκησε ο ΠΑΟΚ δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα. Ο πράσινος τεχνικός έριξε στη μάχη τους Αλεξανδρόπουλο και Καρλίτος στο 76’ στις θέσεις των Γκατσίνοβιτς και Ιωαννίδη.

Ήρωας για τον Παναθηναϊκό ο Κώτσιρας, έσωσε την μπάλα πάνω στην γραμμή σε κεφαλιά του Σβαμπ στο 79ο λεπτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα σε λίγο

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News