Παναθηναϊκός: Αν φύγει και ο Σαντ Ρος

Απρόοπτο με Σαντ Ρος στον Παναθηναϊκό!

Πόσες φορές έχουμε δει τα τελευταία χρόνια τον παίκτη που έχει αναλάβει το κατέβασμα μπάλας να κάνει εύκολο λάθος; Υπήρξαν πολλές στιγμές τα τελευταία χρόνια που ο εκάστοτε πλέι μέικερ εγκλωβιζόταν στα double teams και δεν είχε αντιδράσεις κλασσικού πόιντ.

Πλάκα-πλάκα ο πιο αξιόπιστος (παρότι ποτέ δεν είχε ξαναπαίξει στη θέση) ήταν ο Σαντ Ρος, ο Κουβανός μπορούσε να συμμαζέψει την περιφερειακή άμυνα και να παίξει και για τον δεύτερο περιφερειακό που ήταν στην πεντάδα. Προσπαθούσε να πιέσει τον προσωπικό του αντίπαλο, τομέας που υστέρησε ο Παναθηναϊκός όλο αυτό το διάστημα.

Δεν ήταν μόνο οι αργές αντιδράσεις στην ομαδική άμυνα με αποτέλεσμα να «χτυπάνε» εύκολα τις «πράσινες» αδυναμίες οι αντίπαλοι (είτε σπάζοντας zone press, είτε με διεισδύσεις στο πέντε εναντίον πέντε, είτε με περιφερειακά σουτ απόρροια των κακών περιστροφών, είτε με πολλά Pick n roll), αλλά και η αδύναμη ατομική άμυνα αφού μονάχα Παπαπέτρου, Σαντ Ρος είναι αξιόπιστοι και ο Γιώργος Παπαγιάννης ψηλά.

Το ζήτημα είναι πως ο Κουβανός δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει, άρα πρέπει να τον αναπληρώσεις με αθλητή που θα σε σκληρύνει αμυντικά εκεί που ειδικά φέτος ήσουν ο ορισμός του soft.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News