Βράβευση Βαζέχα στο ΟΑΚΑ - Tο πανό και το σύνθημα που δόνησε το γήπεδο (pics)

Βράβευση Βαζέχα στο ΟΑΚΑ - Tο πανό και το σύνθημα που δόνησε το γήπεδο (pics)

Ο μεγάλος Κριστόφ Βαζέχα τιμήθηκε στο πλαίσιο του αγώνα με την Άλμπα και το ΟΑΚΑ… έπεσε!

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, στο πλαίσιο του αγώνα της ομάδας μπάσκετ ανδρών με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου, βράβευσε μια μεγάλη δόξα του Συλλόγου, τον Κριστόφ Βαζέχα.

Ο αγαπημένος «τρελός Πολωνός»  των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, τιμήθηκε για τη σπουδαία προσφορά του στον Παναθηναϊκο στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη γερμανική ομάδα.

«Πάγωσες το Άμστερναμ… Σε σέβονται εχθροί και φίλοι. Πρώτος όλων των εποχών, δοξάζοντας το τριφύλλι», ανέφερε ένα μεγάλο πανό πίσω από τον πάγκο των δύο ομάδων, ενώ το σύνθημα «Είναι τρελός ο Πολωνός» δόνησε όλο το ΟΑΚΑ.

Ο Κριστόφ Βαζέχα γεννήθηκε στο Κατόβιτσε της Πολωνίας στις 17/11/1964 και φόρεσε την πράσινη φανέλα από το 1989 ως το 2004. Η καριέρα του στον Παναθηναϊκό σε αυτά τα 15 χρόνια συνοδεύτηκε από αμέτρητα γκολ και τίτλους!

Με ένα σύνολο 319 γκολ σε 553 επίσημους αγώνες για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και τον δεύτερο ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες εμφανίσεις πίσω από τον Μίμη Δομάζο.

Με την πράσινη φανέλα κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα (1990, 1991, 1995, 1996, 2004), πέντε Κύπελλα (1991, 1993, 1994, 1995, 2004) και δύο Σούπερ Καπ (1993, 1994), ενώ συνδύασε το όνομά του με μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες της ποδοσφαιρικής ομάδας! Το γκολ του στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ στον ημιτελικό του Champions League το 1996 ή εκείνο που «σφράγισε» τη νίκη-πρόκριση απέναντι στη Γιουβέντους το 2000 θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη κάθε φιλάθλου του Παναθηναϊκού.

Φωτογραφίες από τη βράβευση…

Βράβευση Βαζέχα στο ΟΑΚΑ - Tο πανό και το σύνθημα που δόνησε το γήπεδο (pics) Βράβευση Βαζέχα στο ΟΑΚΑ - Tο πανό και το σύνθημα που δόνησε το γήπεδο (pics) Βράβευση Βαζέχα στο ΟΑΚΑ - Tο πανό και το σύνθημα που δόνησε το γήπεδο (pics)

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News