Παναθηναϊκός - Άλμπα: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Άλμπα: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου.

Οι πράσινοι χρωστούσαν μια νίκη στον εαυτό τους σε αυτή τη σειρά των τριών εντός έδρας, έπειτα από μια κακή εμφάνιση απέναντι στη Ζαλγκίρις και φυσικά… το «χειρουργείο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιώργος Βόβορας δικαιολογημένα «άνοιξε» το ρόστερ, ύστερα από το 50λεπτο με τους Μαδριλένους, και αξιοποίησε τους Κασελάκη και Φόστερ.

Γιώργος Βόβορας (7/10): Ο Έλληνας προπονητής είδε τους παίκτες του να… φτύνουν αίμα στην κυριολεξία και εμπιστεύτηκε για περισσότερα λεπτά τους Φόστερ και Κασελάκη. Στο πρώτο μέρος κράτησε σε χαμηλό σκορ τους Γερμανούς εξασφαλίζοντας την ηρεμία στον πράσινο πάγκο στη διακοπή για το ημίχρονο. Το τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε επικίνδυνο για το Τριφύλλι με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν ρυθμό, αλλά οι πράσινοι αντέδρασαν σωστά, κυρίως με πόντους – απαντήσεις στην επίθεση.

Γιώργος Παπαγιάννης (8,5/10): Εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι ο ψηλός του Παναθηναϊκού. Φάνηκαν πάνω του σημάδια… κόπωσης, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε τίποτε να κυριαρχήσει κάτω από το καλάθι. 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε ένα μεστό παιχνίδι για τον «Big Papa».

Λευτέρης Μποχωρίδης (3,5/10): Επιπόλαιος και στο ματς με την Άλμπα ο Μποχωρίδης. Ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, με τον τραυματισμό του Μακ, αλλά ο Έλληνας γκαρντ δεν έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση. Τέσσερις ασίστ για τρία λάθη, χωρίς πόντο σε 9:51.

Ιωάννης Παπαπέτρου (9/10): Την έχει βάλει… στο μάτι την Άλμπα ο Παπαπέτρου. Μετά τους 39 πόντους πέρυσι, ήρθε ακόμη ένας επιθετικός μονόλογος για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, παρόλο που αποχώρησε νωρίς με τρία φάουλ από το παρκέ. Το είπε και ο ίδιος, πως δεν ήθελε να παίξει άλλη παράταση αυτήν την εβδομάδα και… το πήρε πάνω του το ματς!

Λεωνίδας Κασελάκης (7/10): Το χρησιμότερο «εργαλείο» από τον πάγκο για τον Γιώργο Βόβορα. Ο «Κασέλ» μπήκε και άδραξε την ευκαιρία, έπαιξε φοβερή άμυνα, έδωσε με το κορμί του μάχες που τις νίκησε και έβαλε δύσκολα στους παίκτες της Άλμπα. Στην επίθεση έβαλε και 7 πόντους, ενώ είχε 3 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Γιώργος Καλαϊτζάκης (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Μάρκους Φόστερ (5,5/10): Αν και δεν έκανε το τέλειο παιχνίδι, «έδωσε» επιτέλους κάτι στον Παναθηναϊκό. Έπαιξε άμυνα, ενώ σκόραρε και τρία τρίποντα. Ίσως, η αρχή ενός «restart» για τον Αμερικανό, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο πλαίσιο του rotation.

Νεμάνια Νέντοβιτς (7/10): «Ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και εξασφάλισε στον Παναθηναϊκό μια καλή διαφορά για να διαχειριστούν οι πράσινοι τα τελευταία λεπτά με σιγουριά και μεγαλύτερη άνεση. Σκόραρε 13 πόντους με 3/9 τρίποντα. Και αυτός φάνηκε επηρεασμένος από τα 50 λεπτά κόντρα στη Ρεάλ.

Άαρον Ουάιτ (8/10): Ο Αμερικανός απέδωσε τα προσδοκώμενα και ήταν από τους κορυφαίους του Τριφυλλιού. Έφτασε κοντά στο double – double με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ήταν ένας από τους παίκτες που έπρεπε να βγει μπροστά μετά την «οδύσσεια» της Τρίτης και τα πήγε περίφημα.

Ντίνος Μήτογλου (-): Αγωνίστηκε ελάχιστα ο Έλληνας φόργουορντ. Δεν μπορεί να κριθεί για τα πεπραγμένα του (2 πόντους, 1 ριμπάουντ) σε 7:57.

Μπεν Μπέντιλ (6/10): Σε καλό φεγγάρι ο άλλοτε Περιστεριώτης σέντερ. Ήταν καίριος στις αμυντικές του παρεμβάσεις και κυρίως προς το τέλος του α’ μέρους, έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό, για να κρατήσει την Άλμπα σε χαμηλό σκορ.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (8/10): Ευτυχώς, γλίτωσε τον τραυματισμό σε μια επικίνδυνη φάση. Ο Κουβανός ήταν σε καλό mood, βρέθηκε παντού στο παρκέ και έκανε μια παραγωγική εμφάνιση κόντρα στην Άλμπα. Σκόραρε 13 πόντους (3/7 τρίποντα) και μοίρασε 4 ασίστ.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News