Παναθηναϊκός άλλων ταχυτήτων

Παναθηναϊκός άλλων ταχυτήτων

Δεν θα κρίνουμε το ματς με τον Αρκαδικό ούτε για το σκορ, ούτε για την εξέλιξη του, ούτε για τίποτε τέτοιο, ωστόσο, θα σταθούμε στην εικόνα που παρουσιάζει ο νέος Παναθηναϊκός. Το αγωνιστικό λίφτινγκ στην περιφέρεια κάνει «μπαμ» καθώς οι «πράσινοι» είναι μια ομάδα άλλων ταχυτήτων πλέον.

Η έλευση των Χέινς και Γουίλιαμς δίνει τη δυνατότητα στον Τζόρτζεβιτς να χρησιμοποιεί πολλά σχήματα με πληθώρα παικτών. Στον αγώνα με τον Αρκαδικό είδαμε πολλές φορές πεντάδες με Καλάθη, Χέινς, Γουίλιαμς, Φελντέιν, Μποχωρίδη (έχει επιστρέψει για τα καλά) να εναλλάσσονται σε τρεις θέσεις ή, να χρησιμοποιούνται σε πιο κλασσικό σχήμα με τον Γιάνκοβιτς στο «3». Και όλα αυτά χωρίς τον Μήτσο στην αποστολή (θα επιστρέψει στην Πυλαία).

[ads2]

Η ομάδα έχει ανεβάσει επίπεδο την ταχύτητα της, είναι πιο γρήγορη και πιο πιεστική στη μπάλα. Πλέον, οι αντίπαλοι θα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα στο 1vs1 και οι αντίπαλες άμυνες δεν θα μπορούν να ρισκάρουν εύκολα σε τομείς που το έκαναν.

Στο παιχνίδι με τους Αρκάδες ήταν λογικό να πέσουν τα φώτα στο ντεμπούτο του Έλιοτ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός έδειξε κάποια σημαντικά στοιχεία με το «καλημέρα». Τον διέκρινε μεγάλη ταχύτητα σε όλες του τις κινήσεις με γρήγορη εκτέλεση και πάσα. Σκόραρε δέκα πόντους, κυνήγησε στην άμυνα, αλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πως δεν έδειξε έξω από τα νερά του. Τι σημαίνει αυτό; Δείχνει να έχει καταλάβει άμεσα το παιχνίδι, τα συστήματα και τη φιλοσοφία της ομάδας. Σαφώς και δεν είναι στο 100% της προσαρμογής ωστόσο δείχνει να βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Μόλις κλείσει το θέμα του ψηλού τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα τελείως διαφορετικό ρόστερ. Οι μέρες περνάνε ο Βινς Χάντερ έχει τ΄ αθλητικά στοιχεία που ψάχνει ο Σάλε και μοιάζει να έχει το προβάδισμα, παρά την απειρία του λόγω ηλικίας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο λογικά το θέμα θα έχει κλείσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και έτσι οι «πράσινοι» θα έχουν προσθέσει δύο βασικά στοιχεία που τους έλειπαν. Εξάλλου, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν έχασε κάτι (έχουν μείνει όλοι) καθώς μόνο προσθέσεις έκανε στο ρόστερ.

onsports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News