Παναθηναϊκός: Ακόμη και οι Σισέ, Μπεργκ…

Ανοικτό να αποχωρήσουν «πακέτο» Μακέντα - Καρλίτος!

Mε αφορμή τα πικρά (κατά βάση) σχόλια των Παναθηναϊκών για τους Καρλίτος-Μακέντα (τους οποίους η ΠΑΕ διαψεύδει ότι τους έχει προς πώληση) καλό είναι να θυμηθούμε κάτι.

Των ξένων ποδοσφαιριστών (που αντιμετωπίζουν το πέρασμα από την Ελλάδα ως μια ευκαιρία για καλή δουλειά κι όχι ως όνειρο ζωής) η ατομική τους απόδοση (είτε καλή, είτε κακή) καθορίζεται κατά βάση από την ίδια την συνολική απόδοσή της ομάδας, τη γενική της αγωνιστική στρατηγική και συχνά την νοοτροπία της.

Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που βοηθούν μια ομάδα ν’ αλλάξει επίπεδο με την παρουσία τους, πολύ συχνότερα συμβαίνει ο τρόπος που η ομάδα προσεγγίζει τα ματς να βοηθά ή και να καταστρέφει το όποιο παιχνίδι τους.

Φέτος οι «κυνηγοί» ήταν άτυχοι γιατί έπεσαν σε ένα άκρως αντι-παραγωγικό (και λόγω Μπόλονι) Παναθηναϊκό.

Ο Καρλίτος π.χ ήρθε σε ομάδα που έδειξε ότι δεν ήξερε να αναπτύσσεται. Σε σύνολο που δεν επιτρέπει παρά 2-3 φάσεις υπέρ του ανά 90λεπτο και παίζει τόσο χαμηλά στο γήπεδο (κατ΄ εντολή του προπονητή της), ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιοι επιθετικοί δεν θα είχαν πρόβλημα, ακόμα κι αν τους έλεγαν Σισέ ή Μπεργκ…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News