Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Όπως είπε και ο Σπόραρ στη συνέντευξή του πριν το ντέρμπι με την Ένωση, ο Παναθηναϊκός έχει τον χαρακτήρα να ξεδιπλώσει την ποιότητά του σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια στην καυτή ατμόσφαιρα της Λεωφόρου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού έδωσαν το «κάτι παραπάνω» στο χορτάρι και κατέκτησαν ένα σπουδαίο τρίποντο.




Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν κάνει λιγότερο αγχωτική τη διαδικασία, μιας και είχε πολλές φάσεις σε κανονική ροή αγώνα για ένα τρίτο γκολ. Ιδιαίτερα ευχάριστο για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν η συνολική ενέργεια στον αγώνα, μιας και η πρώτη αλλαγή σημειώθηκε στο 70ό λεπτό. Αν συγκρίνει κάποιος το «εντός» με τη Σλάβια με το αποψινό παιχνίδι, θα αντιληφθεί τη βελτίωση των «πρασίνων» τον τελευταίο μήνα.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (9/10): Του πιστώνεται η εξαιρετική προετοιμασία για το ντέρμπι τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Είχε ξεκούραστο τον Πέρεθ, γενικότερα, η συντήρηση των δυνάμεων από την περασμένη εβδομάδα, τον ωφέλησε τα μέγιστα απέναντι στην ΑΕΚ. Σίγουρα ο Σέρβος προπονητής θα ήθελε να είχε στη διάθεσή του έναν – τουλάχιστον – χαφ ακόμα στον πάγκο, αλλά η αποστολή βγήκε εις πέρας.




Αλμπέρτο Μπρινιόλι (7/10): Ο Ιταλός πορτιέρο εξασφάλισε την απαραίτητη ηρεμία παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο με τη μπάλα στα πόδια. Στο γκολ της ΑΕΚ, ίσως, θα μπορούσε να βγει πιο γρήγορα μπροστά στον Πινέδα και να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε δυνατό σουτ του Αραούχο στο β’ μέρος.




Ζβόνιμιρ Σάρλια (8/10): Ο Κροάτης πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι λόγω του αγωνιστικού του ρυθμού από τα προηγούμενα παιχνίδια και στάθηκε επάξια κόντρα στους επιτιθέμενους της ΑΕΚ.

Αχιλλέας Πούγγουρας (9/10): Παλικάρι ο Έλληνας στόπερ με πολλές καίριες παρεμβάσεις. «Ηγείται» κακά τα ψέματα της άμυνας του Παναθηναϊκού και με τέτοιες εμφανίσεις θα βάλει σε δύσκολο δίλημμα τον προπονητή του ενόψει των επόμενων αγώνων. Παρεμπόδισε όσο έπρεπε τον Γκαρσία στις καθυστερήσεις, ώστε εκείνος να μη στείλει τη μπάλα στην εστία σε φάση «φωτιά» για την Ένωση.

Γιάννης Κώτσιρας (8/10): Εξαιρετικός ο πρώην μπακ του Αστέρα Τρίπολης με πειθαρχία στο παιχνίδι του, σωστό κουβάλημα της μπάλας και ορθό passing game. Με τον Παλάσιος έχουν δημιουργήσει ένα αχτύπητο δίδυμο από τα δεξιά.

Κριστιάν Γκάνεα (8,5/10): «Έσβησε» την κακή εμφάνιση στην Πράγα και τη μέτρια με τον Λεβαδειακό, δίνοντας… ρέστα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος ανταπεξήλθε ανασταλτικά, κέρδισε πέναλτι στο 45+ και σε ορισμένα σημεία του αγώνα ήταν κομβικός. Για αυτό, άλλωστε, αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως μια ποιοτική λύση πίσω από τον Χουάνκαρ.

Δημήτρης Κουρμπέλης (9/10): Γενικότερα, έχει… κέφια κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά απόψε ο «αρχηγός» ήταν απολαυστικός. Κυριάρχησε κατά κράτος στο χώρο του κέντρου, «έκοψε» και… έραψε στην κυριολεξία, θα κέρδιζε και το 10άρι στην αξιολόγηση, αν έκανε γκολ την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στο α’ ημίχρονο. Άφησε τη θέση του στον Βέρμπιτς στο 74ο λεπτό.




Ρούμπεν Πέρεθ (6/10): Έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις ο Ισπανός χαφ. Κάνει το λάθος που έφερε το γκολ στην ΑΕΚ, κατά τα άλλα, ήταν πολύτιμο εργαλείο στη μεσαία γραμμή.

Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (8/10): Ο Σλοβένος ακόμα, «τρέχει» να κυνηγήσει την ΑΕΚ. Θα την ακολουθήσει πιθανώς και μέχρι το… πούλμαν. Για άλλη μια φορά, «κατάπιε» χιλιόμετρα, έδειξε λίγο διστακτικός σε ορισμένες φάσεις, σε μια εξ αυτών, θα μπορούσε και να εμπιστευτεί το αριστερό του πόδι στο β’ μέρος έξω από την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (9/10): Συνεχίζει την τρομερή παράδοση, όπου πετυχαίνει την ΑΕΚ, βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Για 3η σερί παιχνίδι στη Λεωφόρο ο Ισπανός παραβιάζει την κιτρινόμαυρη εστία (πέρσι στο 3-0 και στο 1-1). Τα κατάφερε από την άσπρη βούλα στο 43ο λεπτό, γενικότερα, είχε καλή συμπεριφορά στο χορτάρι και αποτελούσε «κίνδυνος» για την εστία. Άτυχος στο β’ μέρος στη φάση με το δοκάρι. Αποσύρθηκε από το γήπεδο στο 78ο λεπτό για την είσοδο του Μπερνάρ.




Σεμπάστιαν Παλάσιος (9/10): Δικαιολογημένα ο Αργεντινός έγινε σύνθημα για τους πράσινους. Ο «Τούκου» ήταν συγκινητικός σε ορισμένες στιγμές, δεν ένιωσε σε κανένα σημείο του αγώνα κούραση και… αδικείται που δεν ανταμείφθηκε με κάποιο γκολ στον αγώνα. Έλαβε το standing ovation στο 90ό λεπτό για να μπει ο Βαγιαννίδης.




Άντραζ Σπόραρ (8/10): Έδειξε χαρακτηριστική διάθεση, σκόραρε το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι. Στο 5ο λεπτό θα μπορούσε να εμπιστευτεί το δεξί του πόδι για να στείλει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Στάνκοβιτς. Αντικαταστάθηκε από τον Ιωαννίδη στο 78ο λεπτό.

Μπένιαμιν Βέρμπιτς (-): Αγωνίστηκε για περίπου 15 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί. Χρειάζεται να παίρνει πιο απλές αποφάσεις με τη μπάλα στα πόδια.

Φώτης Ιωαννίδης (-): Το ίδιο ισχύει και για τον Έλληνα φορ, που πάντως, συνεισέφερε σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας.




Μπερνάρ Ντουάρτε (-): Ξεσήκωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε για 12 λεπτά και έδειξε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θα μπορούσε να χριστεί ακόμα και σκόρερ, ενώ από ότι φαίνεται, δεν θα αργήσει να πάρει φανέλα βασικού.




Γιώργος Βαγιαννίδης (-): Μπήκε στις καθυστερήσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News