Παναθηναϊκό: Ρήτρα-μαμούθ αν σπάσει η κεντρική διαχείριση

Ψάχνει 4 εκατ. ευρώ για να βγει ο Οκτώβριος

Tην Πέμπτη 14/10 συζητείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Super League για την απόφαση να εντάξει στο καταστατικό της την υποχρέωση όλες οι ΠΑΕ-μέλη του συνεταιρισμού να διαχειρίζονται από κοινού τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα από τη σεζόν 2023 – 2024.

Υπερ της Super League έχουν κάνει πρόσθετη παρέμβαση δέκα ΠΑΕ (εξαιρούνται Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος και βέβαια ο Ολυμπιακός) και η ΕΠΟ, που έχει εντάξει την ίδια πρόβλεψη στο δικό της καταστατικό.

Ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του ισχυρίζεται ότι η Super League με την απόφασή της παραβιάζει τον αθλητικό νόμο, που προβλέπει ότι κάθε ομάδα διαχειρίζεται μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.

Όπως αναφέρει το Documento επειδή η πλειονότητα των μελών της λίγκας γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αντιδρούσαν, στη συνέχεια του ίδιου του καταστατικού άρθρου πρόσθεσαν όρο που προβλέπει ότι όσοι δεν συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώνουν ως ποινική ρήτρα 8.000.000 ευρώ ετησίως!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News