Παναθηναϊκή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη - Η ομιλία του Τάκη Μαλακατέ

Παναθηναϊκή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη - Η ομιλία του Τάκη Μαλακατέ

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μαλακατές και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βρανόπουλος παρέθεσαν γεύμα σε δημοσιογράφους γύρω από θέματα του Παναθηναϊκού Α.Ο. χτες βράδυ κάτω από την Ακρόπολη.

Οι διοικούντες του «τριφυλλιού» μίλησαν μαζί με ρεπόρτερ που βρίσκονται γύρω από τον Παναθηναϊκό Α.Ο.και είχαν μια ευχάριστη κουβέντα.

Στον λόγο του ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. ανέφερε «Πάντα είναι όμορφο να μιλάμε για τον Παναθηναϊκό πόσω μάλλον κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και θα ήθελα να κάνουμε μια σύνδεση της αποψινής βραδιάς του ένδοξου Συλλόγου μας με την αθλητική δημοσιογραφία.

Ο Παναθηναϊκός διαχρονικά είχε πολύ στενή σχέση με τη δημοσιογραφία και την καταγραφή της αθλητικής ιστορίας , τόσο της δικής του όσο και της Ελλάδας γενικότερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από την ίδρυση του Συλλόγου οι δημιουργοί του φρόντιζαν να υπάρχει αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων και δράσεων.

Ούτως η άλλως ο Τύπος της εποχής αντιλήφθηκε γρήγορα τη δυναμική του Παναθηναϊκού και έτσι έχουμε αντλήσει σημαντικά κομμάτια της ιστορίας μας από τις εφημερίδες των πρώτων νηπιακών βημάτων μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε μέλημα από τον ιδρυτή Γιώργο Καλαφάτη να υπάρχει ενημέρωση του Τύπου για τα πεπραγμένα της ομάδας ενώ καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Γ.Γ. Δημήτρης Δουκάκης.

Επιπλέον ο Παναθηναϊκός με απόφαση του Δ.Σ. πριν από περίπου 100 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο αθλητικό έντυπο με την επωνυμία του Συλλόγου.

Έκτοτε εκδόθηκαν δεκάδες αθλητικές εφημερίδες για πολλές δεκαετίες μέχρι προσφάτως, με αποκλειστικό κοινό τους αιώνια πιστούς οπαδούς.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι σπουδαίες αθλητικές μορφές του Παναθηναϊκού έγιναν μετέπειτα σημαντικοί δημοσιογράφοι και καταγραφείς της αθλητικής ιστορίας.

Ένα από τα πρώτα τρανά παραδείγματα ήταν ο δρομέας του Συλλόγου Ανδρέας Παούρης αλλά και ο Κώστας Σισμάνης που ήταν και υπεύθυνοι πράσινων εκδόσεων.

Επιπλέον σε Παναθηναϊκές εφημερίδες δούλευαν σπουδαία ονόματα δημοσιογράφων της εποχής όπως οι Νίκος Γκούμας αλλά και ο Κλεάνθης Παλαιολόγος που ήταν μέλος του ΣΕΓΑΣ.

Ακόμα άξια αναφοράς ήταν και η ενεργή συμμετοχή του άλλοτε προέδρου του Συλλόγου Ευάγγελου Σταμάτη σε Παναθηναϊκά έντυπα αλλά και του σπουδαίου αρθρογράφου Ηλία Μπαζίνα που ήταν αρσιβαρίστας στον ΠΑΟ.

Μια ξεχωριστή μορφή που ίσως πρέπει να σταθούμε είναι αυτή του Χρήστου Σβολόπουλου που ασχολήθηκε πολυμορφικά με τον Παναθηναϊκό καθώς ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας, προπονητής σε μπάσκετ και κολύμβηση στον ΠΑΟ και ταυτόχρονα αρθρογράφος στην εφημερίδα του Παναθηναϊκού. Στην ίδια κατηγορία ανήκε και ο άλλοτε μπασκετμπολίστας Κώστας Μπατής.

Από κει και πέρα πρέπει να πούμε ότι ακόμα και μεγάλα σημερινά ονόματα της αθλητικής δημοσιογραφίας έχουν περάσει από αμιγώς Παναθηναϊκά μέσα.

Αναφορικά τώρα με το σήμερα και τη σχέση του Παναθηναϊκού Α.Ο. με τα ΜΜΕ αναγνωρίζουμε όλοι τη συμβολή σας στο να μεγαλώσει ο Σύλλογος ακόμα περισσότερο και σίγουρα είστε και εσείς ένα κομμάτι του.

Το γεγονός πλέον ότι προβάλλονται καθημερινά όλα τα αθλήματα του τριφυλλιού και οι επιτυχίες των αθλητών μας αναμφίβολα μας γιγαντώνει και έχετε βοηθήσει από την πλευρά σας ώστε να μπει στην κουλτούρα του Παναθηναϊκού φιλάθλου ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός γενικότερα,είτε είναι βόλεϊ ανδρών, είτε Μοντέρνο Πένταθλο, είτε αθλητισμός ΑμεΑ».

Το γεύμα έλαβε χώρα στην Ταβέρνα του Ψαρά , ιδιοκτησίας του κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλου ενώ άπαντες ευχήθηκαν χτες στον φωτογράφο του Παναθηναϊκού Α.Ο. Βαγγέλη Στόλη που χτες είχε τα γενέθλια του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News