Παίκτης που πληρώνεις εισιτήριο μόνο γι αυτόν 

Παίκτης που πληρώνεις εισιτήριο μόνο γι αυτόν 

Εξαιρετικός ο Μαουρίσιο και στον αγώνα με τον Απόλλωνα, παίκτης που πληρώνεις εισιτήριο για να δεις κι ας μην είναι ακόμα στα prime του σε ότι αφορά την φυσική κατάσταση.

Αν η ομάδα τον είχε “ντύσει” καλύτερα με ένα χαφ-εξολοθρευτή τύπου Σιμάο, ο Βραζιλιάνος εύκολα θα μπορούσε να αποτελέσει φέτος τον…Κώστα Κατσουράνη του 2010, με τον Έλληνα χαφ να “κάνει παπάδες” στον πρώτο γύρο της σεζόν του νταμπλ.

Παίκτης -μαχητής, με τέλεια αίσθηση του χώρου, προωθήσεις, παράστημα, ένα κέντρο μόνος του, χαίρεσαι να τον βλέπεις όταν παίρνει θέσεις βολής γύρω από τα αντίπαλα καρέ ή όταν μοιράζει μπάλες στους συμπαίκτες του.

Με τον Απόλλωνα π.χ βγάζει μια “εικοσάρα” στον Χατζηγιοβάνη που “χορεύει” δεξιά μπουκάροντας στην περιοχή λίγα δευτερόλεπτα πριν σφυριχτεί πέναλτι. Στο μεταξύ ο Νοτιοαμερικάνος με σπριντ (που δεν είναι κι από τα δυνατά του σημεία) έχει “βυθιστεί” στο σημείο του πέναλτι, από την κόντρα πιάνει ωραία την κεφαλιά που βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Μέσα σε μια φάση αποτυπώνεται η όρεξη του να παίξει καλή μπάλα παρότι ηλικιακά έχει “αρχίσει να κατεβαίνει τον λόφο”. Το απίθανο είναι πως τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν ήθελε με τίποτα στην ομάδα ο Τσάβι Ρόκα και τον έφερε στο σύλλογο ο Γιάννης Αλαφούζος με το έτσι θέλω…

Μαζί με τον Λάζλο Μπόλονι οι “παράγοντες” που λογικά θα δικαιώσουν τον μεγαλομέτοχο για τον οποίο το 90% των Παναθηναϊκών δεν αντέχει ούτε την προφορά του ονόματός του. Ο Βραζιλιάνος αποδεικνύεται τεφαρίκι και μάλιστα εκθέτει Αγιουμπ, Μπουζούκη που (σε αντίθεση με αυτόν) έκαναν προετοιμασία κι όμως δεν έχουν αποδώσει ούτε το 1/3 όσων εκείνος σε τρία μόλις ματς.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News