Πάει να «φτιάξει» μπροστά, αλλά τα... χαλάει πίσω!

Πάει να «φτιάξει» μπροστά, αλλά τα... χαλάει πίσω!

Το εμφανές πρόβλημα στην άμυνα, η ποιότητα του Χατζηγιοβάνη και η ανάγκη στήριξης στον Καρλίτος. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή έδρα το Ελ Πάσο, από άποψη θερμοκρασίας, γεγονός που δυσκόλεψε εμφανώς τη ζωή τόσο των παικτών του Παναθηναϊκού, όσο και των Κροατών. Συν το γεγονός, πως η Λοκομοτίβα έχει παίξει ήδη, τρία επίσημα ματς πρωταθλήματος, καταλαβαίνει κανείς το ντισαβαντάζ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Περιμένει κανείς αυτήν την περίοδο από το Τριφύλλι (πέρα από… μεταγραφές) νίκες, όχι για να πανηγυρίσει, αλλά για να δει εμπράκτως στον πίνακα του σκορ, την πρόοδο της ομάδας. Κι αυτό που εντοπίζεται στα τέσσερα φιλικά, είναι άκρως ανησυχητικό και πρόκειται περί της… άμυνας!

Στα πρώτα ημίχρονα που ο Γιοβάνοβιτς παρατάσσει τους «πράσινους» πιο πολύ προς… την επίσημη ενδεκάδα, εκείνοι έχουν δεχθεί γκολ από την Αλ Τααβούν στο 40′, γκολ από την Άλκμααρ στο 13′, γκολ από τη Φένλο στο 10′, γκολ από την Λοκομοτίβα στο 18′. Και συνολικά, 8 γκολ σε 4 ματς, 2 ανά παιχνίδι, δηλαδή!

Βεβαίως, λείπουν Σένκεφελντ – Κουρμπέλης, βεβαίως, κερδίζει, τώρα, τις πρώτες του εμπειρίες ο Σιδεράς, βεβαίως, μπορεί και ο Σάρλια να «αδικείται» από την πρώτη του εμφάνιση. Όμως, φαίνεται πως κάτι δεν δουλεύει καλά στα ανασταλτικά! Σε έναν τομέα, όπου, το Τριφύλλι πέρσι, με το συμπαγές σχήμα του, μπορούσε τουλάχιστον, να «αναπνεύσει»…

Από κει και πέρα, για τα δεδομένα (και) του φετινού Παναθηναϊκού ο Χατζηγιοβάνης ξεχωρίζει. Γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να ταλαιπωρήσει τους αντιπάλους του με την ταχύτητά του και να φανεί ουσιαστικός. Και είναι, εδώ και χρόνια, ο πιο αξιόπιστος εξτρέμ, ικανός τις περισσότερες φορές για το καλύτερο και τις λιγότερες για το χειρότερο…

Χρειάζεται και μια ειδική επισήμανση ο Καρλίτος. Ο Ισπανός είναι ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής, φτιάχνει φάσεις μόνος του κι ας του λείπει το γκολ. Έκανε και τις δύο τελικές του Παναθηναϊκού με την Άλκμααρ, την ασίστ με τη Φένλο, στο «Ελ Πάσο» είχε ένα χαμένο τετ α τετ και άλλες δυο καλές στιγμές.

Ο Ισπανός πρέπει να στηριχτεί, έως ότου βρει τα «εργαλεία» (σ.σ με μεταγραφές) ο Γιοβάνοβιτς για τη βελτίωση στο θέμα της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Μπορεί να βγαίνουν μερικοί αυτοματισμοί στην επίθεση από τον Σέρβο προπονητή, όμως, ο Μακέντα, σε αντίθεση με τον Καρλίτος, χρειάζεται κανονικούς πασαδόρους τριγύρω του για να κάνει φάσεις!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News