Ουζουνίδης: «Από την πρώτη μέρα μου έλεγαν κόβουμε - Το παρασκήνιο με Μπεργκ»

Ουζουνίδης: «Από την πρώτη μέρα μου έλεγαν κόβουμε - Το παρασκήνιο με Μπεργκ»

O Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για όλους και για όλα σχετικά με τον Παναθηναϊκό αλλά και όλα όσα συνέβησαν όταν ήταν εκεί.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο SDNA WEB TV:

Είσαι έξω από τους πάγκους από τον Φερβουαριο: «Είναι επιλογή μου από τη στιγμή που δεν ήρθε κάτι που με ικανοποιούσε από το εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι. Το τελευταίο διάστημα είμαι νευρικός. Υπήρχαν προτάσεις από ομάδες Το τελευταία διάστημα είμαι νευρικός. Ήρθαν προτάσεις, τις οποίες απέρριψα»

Για τη σεζόν που έκανε με τις μικρότερης δυναμικότητας ομάδες: «Για έναν προπονητή δεν είναι μόνο σημαντικό να είναι σε μία μεγάλη ομάδα. Στην Ξάνθη, στον Πανιώνιο και στον Εργτοτέλη μπορούσα να κάνω πράγματα που ήταν στα δικά μου θέλω. Εκεί το ευχαριστήθηκα πιο πολύ. Στην Λάρισα ας πουμε δεν το χάρηκα. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που μου έδωσε πολλά και της έδωσα πολλά. Ανεξάρτητα από το πως τελειώσαμε. Θέλω στην ομάδα που θα είμαι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να είναι κοντά στα δικά μου πιστεύω.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο τάσεις για την επιλογή ενός προπονητή. Η πρώτη είναι σχετικά με το να κάνει ότι θέλει η ομάδα και η δεύτερη με βάση τα δικά του πιστεύω.

Καλοκαίρι του 2006 είχε συμφωνήσει ο Μαρινάκης μαζί σου και κόβεσαι από τις αντιδράσεις των οπαδών.: «Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι για διάφορους λόγους δεν προχώρησε. Στην προσωπική κουβέντα που είχα με τον Μαρινάκη δεν μου είχε δοθεί αυτή εντύπωση. Στον Ολυμπιακό πήγα να πάω δύο φορές αλλά τελικά δεν πήγα ποτέ.

Υπογράφεις το Δεκέμβρίο 2016  στον Παναθηναϊκό: «Αντιμετώπισα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είχα μία ομάδα που λόγω των ανοιγμάτων δεν μας έδινε τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα. Ευτυχώς πήραμε τον Κουρμπέλη. Από την πρώτη μέρα μου έλεγαν κόβουμε – κόβουμε – κόβουμε. Φτιάξαμε μία καλή ομάδα τότε, μιας και είχαμε καλούς παίκτες.

Την αρχική σχέση με Αλαφούζο «Ο κύριος Αλαφούζος είναι ο ιδανικός πρόεδρος για εναν προπονητή. Ξέραμε ότι είναι κοντά στην ομάδα και δείχναμε ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Δεν είμαι ο προπονητής πουν θα ήθελε να τα έχει καλά με τον πρόεδρο, Αυτό είναι μειονέκτημα για την Ελλάδα, μιας και τα πράγματα δεν μεταφέρονται.

Για τον Λυμπερόπουλο: «Ο Λυμπερόπουλος είναι ένα παιδί που προσπαθεί και δεν είναι έτοιμος ακόμα. Με τον Νίκο εχουμε διαφορές αλλά έχουμε καλές σχέσεις. Στον Παναθηναϊκό άλλα έλεγαν σε μένα και άλλα έλεγαν στον Λυμπερόπουλό.

Για την τότε ομάδα του 2016 : «Η ομάδα ήταν δουλεμένη και ήξερε τι μπορούσε να κάνει. Το πρωτάθλημα δεν μπορούσε να το πάρει τότε, μιας και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δυνατός έξω από το γήπεδο. Έτσι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Ηταν αδύναμος εξωαγωνιστικά. Τότε είχα φτάσει σ΄ ένα σημείο να διαμαρτύρομαι στον 4ο και να μην μας βλέπει καν. Πουλάμε ένα μεγάλο παραμύθι στον κόσμο με την καρδιά του πρωταθλητή. Όταν φτάναμε οριακά να πάρουμε κάτι ξέραμε ότι θα το χάσουμε.

Για το ματς στην Τούμπα: «Τότε μ΄ είχε πάρει ο Αλαφούζος και μου είχε ζητήσει συγνώμη για το ότι δεν μπορεσε να προστατεύσει την ομάδα»

Για το αν περίμενε να γίνει το καλοκαίρι του 2017: «Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Είχαμε μιλήσει με τον Νίκο και τον Αλαφούζο και όλα ήταν καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο κύριος Αλαφούζος έχει καταφέρει να έχει βάλει τόσα λεφτα και να τον βρίζει ο κόσμος

Ο περίγυρος του Αλαφούζου που γνώρισες στον Παναθηναϊκό ήταν λάθος: «Ναι δημιούργησε πρόβλημα. Στην πορεία είχαμε πόλεμο μέσα από την ομάδα και σε μένα και στον Διαμαντόπουλο. Ο Διαμαντόπουλος ήταν επιλογή του κύριου Αλαφούζου. Αν δεν βοηθούσε τόσο πολύ ο Διαμαντόπουλος η ομάδα θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση.»

Για την φυγή του Μπεργκ: « Ο Μάρκους ήρθε και με ρώτησε για το τι θα κάνει. Εγώ του είπα : «Μάρκους, σε θέλω στην ομάδα αλλά τα λεφτά είναι πολλά.» Ο Μάρκους είχε επηρεαστεί από το τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Εγώ δεν ήμουν μπροστά στις συζητήσεις με τον μάνατζερ του Μπεργκ. Ο Λυμπερόπουλος προσπαθούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτά που έπρεπε να πάρει. Εγώ δεν ξέρω πόσα πήρε ο Παναθηναϊκός για Μπεργκ. Ο Μάρκους μιλούσε απευθείας με τον πρόεδρο.

Για την φυγή Ζέκα: «Δεν περίμενα να φύγει. Τότε πριν από το ματς με την Αθλέτικ ήρθε ο Αλαφούζος και μου είπε ότι πρέπει να τον δώσουμε. Είχαμε φτάσει το μπάτζετ στα επίπεδα που μας ζητήθηκε. Με τον Λυμπερόπουλο είχαμε μιλήσει και πρόσπάθησα να τον πείσω να μην φύγει και ο λόγος που παραιτήθηκε ήταν ότι δεν μπορούσε να βγάλει άκρη. Πιθανόν να έπαιξε σημαντικό ρόλο η μεταγραφή του Μπεργκ».

Για την καινούργια ομάδα που προσπάθησε να φτιάξει το 2017: «Ο Πούκι δεν μπορούσε να έρθει. Από την άλλη ο Τσάβες φάνηκε ότι δεν ήθελε. Ο Τσάβες ήρθε και μου ζήτησε άδεια για να φύγει , του είπα όχι και μετά εξαφανίστηκε».

Για τα οικονομικά θέματα: «Πάντα υπήρχαν οικονομικά θέματα και μάλιστα τότε ο Λυμπερόπουλος είχε πει να εξοφλήσουμε και μετά να κάνουμε τις μεταγραφές. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ήταν σωστός οικονομικά απέναντι μου»

Για την πώληση του Ζέκα και τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο: «Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από τον Αύγουστο. Προσπαθούσα να τα περιορίσω.

Για την στάση ο: « Εγώ το έμαθα μετά την προπόνηση. Τότε με πήρε ο Αλαφούζος και μου είπε ότι θα βρεθούμε και θα μ εξηγήσει. Τελικά συνατήθηκα με τον Τομαζάτο και τον Βλάχο. Εμείς από τον Τουμαζάτο μαθαίναμε. Παραδείγματος χάρη μας έδιναν μία λιστα με τα ονόματα που πρέπει να φύγουν. Συγκεκριμένα ήταν οι Γιόχανσον, Κουρμπέλης , Βιγιαφάνιες και όλα τα μεγάλα συμβόλαια».

Για την αντίδραση του στον Τουμαζάτο: «Δεν ήταν και η καλύτερη».

«Για μένα ήταν πολύ δύσκολο μ΄ αυτά που έχω ζήσει να βλέπω τον Παναθηναϊκό να μικραίνει»

Για το πως κρατούσε τα αποδυτηρια: «Έφευγαν παίκτες και δεν γυρνούσαν. Είχε τύχει παίκτης να μου πει κόουτς μην με βάλεις γιατί δεν πληρώνομαι. Ήταν φυσιολογικό όταν η συζήτηση όλης της εβδομάδας αφορά άλλα θέματα. Υπήρχαν φορές που δεν έπαιρνα τα χρήματα μου εγώ για να πληρωθούν οι υπάλληλοι.

Για το αν θα γύριζε στον Παναθηναϊκο:  «Δεν θα γύριζα στον Παναθηναϊκο. Δεν μαλώσαμε , απλά ο Αλαφούζος διάλεξε ένα διαφορετικό μοντέλο».

Για το γιατί δεν παραιτήθηκες: «Πέρασε από το μυαλό μου, αλλά θεωρώ ότι αν είχα φύγει τότε θα υπήρχαν μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτό που λέω τώρα, όπως το σκέφτομαι, ίσως αν είχα φύγει θα είχαν τρέξει οι εξελίξεις».

Για τις τρεις ομάδες που είχε να τρέξει στον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Έτυχε δύο φορές να πάω στο νοσοκομείο. Δεν ήξερα ποιον παίκτη θα έχω».

Για αυτό που λέγεται ότι ειχε συμφωνήσει η διοίκηση να δοθούν παίκτες στον ΟΣΦΠ. : «Αυτά που ξέρετε και σεις δηλαδή ότι είχαν συμφωνήσει να πάνε αυτοί οι παίκτες στον Ολυμπιακό. Εγώ και ο Διαμαντόπουλος ήμασταν αντίθετοι στο να πάνε στον Ολυμπιακό».

Για το γιατί πληγώνονται από : «Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έκανε σπουδαία πράγματα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα είχε ένα κύρος. Ο Παναθηναϊκός είναι χωρισμένος και όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι».

«Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα ότι εγώ είχα στείλει τους οργανωμένους στο σπίτι του. Αυτά που ακούγονται για τον Οικονόμου είναι γελοία. Φύγανε δύο παίκτες και πήραμε έναν».

Για τον Μολέδο: «Ο Μολέδο ζούσε στον δικό του κόσμο. Πριν τον ΠΑΟΚ μου είπε ότι δεν θέλει να παίξει και μετά μου είπε ότι θέλει. Ήταν περίεργος αλλά πάντα ήταν καλός»

Για το τι θα έκανε γύριζε τον χρόνο πίσω: « Ίσως έπρεπε να φύγω, νωρίτερα απ΄ ότι έφυγε . Είχα μια πρόταση από μία ομάδα αλλά τελικά δεν πήγα. Τότε είπα ότι δεν θέλω να φυγω από τον Παναθηναϊκό. Δεν μετανιώνω όμως.»

Για το αν θα πήγαινε με διαφορετικά δεδομένα στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και θα μεγαλώσει εκ νέου. Πολλοί έχουν βάλει το εγώ τους πάνω από τον Παναθηναϊκό. Όλοι πρέπει να βοηθούν για να προστατεύσουν»

Για την αγάπη που του έχει ακόμα ο κόσμος: « Σ΄ αυτό πήγα καλά και έκανα κάτι καλά»

Για το τι σκέφτηκε όταν ο Δώνης πήγε στον Παναθηναϊκό: «Οι συνθήκες ήταν καλύτερες, απ΄ όσα βίωσα εγώ. Ο Γιώργος έχει πάει καλά και πιστεύω ότι έπρεπε να είναι πιο ήρεμος. Ο Γιώργος δεν έχει να αποδείξει κάτι. Είναι δύσκολα τα πράγματα γι΄ αυτόν. Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο που έχει ζήσει τόσα να μην μπορεί να διεκδικήσει.

Για τον Χρήστο Δώνη: «Η κριτική είναι άδικη. Ο Χρήστος δίνει τα πάντα και προσπαθεί. Η συνύπαρξη με τον πατέρα του δεν κάνει καλό σε κανέναν από τους δύο»

Για τον Σεμπάστιαν Λέτο: «Με τον «Σέμπα» είχαμε μια ξεκάθαρη σχέση. Του είπα ότι θα παίξεις τόσο και δεν είχε θέμα. Είναι ένας νικητής».

Για το τι έγινε μετά το παιχνίδι με τη Λαμία: «Είχαν έρθει οι οργανωμένοι και μου ζήτησαν να μην φύγω»

Για το ότι δεν πίστευες τον Μπουζoύκη: « Εγώ έβαλα πρώτη φορά τον Γιάννη να παίξει. Όταν ήμουν εγώ δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτά τα παιδιά και να τα ρίξω τα βαθιά. Ας πόυμε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έπαιζε και πριν από μένα. Είχα κάνει εισήγηση να μείνουν όλα αυτά τα παιδιά.»

Για το αν ισχύει ότι τον πήρε 3 φορές ο Σισέ: «Θεωρώ ότι είχε κλείσει τον κύκλο του»

Για τον Κουτρουμπή: « Με τον Κουτρουμπή μου είχε ζητηθεί από το καλοκαίρι του 2017 η συνεργασία. Ο Γιώργος Κουτρουμπής αδίκησε τον εαυτό του»

Για το τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει ξάνα ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να βγουν μπροστά και να πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Το γήπεδο αποτελεί βασική προϋπόθεση ».

Για το PAO ALIVE : «Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς και δεν μπορώ να το κρίνω».

Για το αν θελει να πει κάτι στον Αλαφούζο: «Εκείνος διάλεξε μια τακτική . Κάνει κακό στην ομάδα και στον εαυτό του. Δεν γίνεται να βάζεις τόσα λεφτά και να σε αποδοκιμάζουν»

Γι΄ αυτό που έχει πει ότι το νταμπλ έκανε κακό στον Παναθηναϊκό: «Ναι ισχύει αυτό και θεωρώ ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα αργότερα»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News