Ουάιλι: «Ο Παναθηναϊκός έχει τους πιο τρελούς οπαδούς στην Ευρώπη - Στην Ισπανία που ήρθαν μου φώναζαν 'άντε γ...ου'»

Ουάιλι: «Ο Παναθηναϊκός έχει τους πιο τρελούς οπαδούς στην Ευρώπη - Στην Ισπανία που ήρθαν μου φώναζαν 'άντε γ...ου'»

Ο Τζέικομπ Ουάιλι μίλησε σε podcast στις ΗΠΑ για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αποθέωσε τους φίλους των «πρασίνων» ενώ θυμήθηκε και ένα ευτράπελο περιστατικό όταν τους… υποδέχθηκε ως παίκτης Γκραν Κανάρια.

Μεταξύ άλλων, ο Τζέικ Ουάιλι είπε χαρακτηριστικά:

«Ο Παναθηναϊκός έχει τους πιο τρελούς οπαδούς στην Ευρώπη. Πηγαίνουν 18.000 στο γήπεδο και το ονομάζουν ‘πράσινη κόλαση’. Και εμένα μου αρέσει αυτό γιατί όταν κάνω κάτι μέσα στο παρκέ, θέλω να βάζω στην εξίσωση και τον κόσμο. Έτσι είναι το στυλ μου. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει εκεί. Μάλιστα το πρώτο μου παιχνίδι στην EuroLeague ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού στο Λας Πάλμας όταν ήταν προπονητής τους ο Ρικ Πιτίνο. Θυμάμαι οι φίλαθλοί τους ήταν περισσότεροι στο γήπεδο από τους δικούς μας. Είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία! Και έκαναν πολύ φασαρία. Ήταν απίστευτο! Μοιάζει η ατμόσφαιρα με ματς ποδοσφαίρου. Καπνογόνα, σημαίες παντού, βγάζουν τις μπλούζες τους, μιλάμε για κάτι το φοβερό!

Ήμουν στο ξενοδοχείο μαζί με την αποστολή του Παναθηναϊκού και τους φιλάθλους. Και αυτό διότι βρισκόμουν μόλις τρεις μέρες στην Γκραν Κανάρια. Θυμάμαι έτρεχαν στους διαδρόμους και χτυπούσαν τη πόρτα του δωματίου μου φωνάζοντας ‘αντε γαμ…ου’. Μάλιστα δεν με άφησαν να μπω στο ασανσέρ μαζί τους: ‘Εσύ με τις σκάλες’ μου είπαν! Και αναρωτιόμουν γιατί με έβαλαν στο ίδιο ξενοδοχείο μαζί τους. Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι γι’ αυτούς.

Και γι αυτό πιστεύω ότι θα ταιριάξω στην ομάδα. Γιατί μου αρέσει να βάζω και τους φιλάθλους στο ματς. Μπορεί να μην σκοράρω 25 πόντους, αλλά λατρεύω τα hustle plays που ξεσηκώνουν την εξέδρα. Ειδικά στην Ευρώπη. Στην Αμερική θέλουν μόνο να σκοράρεις. Εγώ απλά προσπαθώ να παίζω καλά και να κάνω τα σωστά πράγματα στο παρκέ. Επίθεση, ριμπάουντ.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα έχω συμπαίκτες τους Τζίμερ Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον. Μάλιστα όταν ήμουν στο λύκειο, ο Τζίμερ ήταν μεγάλος και τρανός! Υπήρχε η Jimmermania! Όπως και με τον Τζόνσον, ο οποίος έπαιζε στην αγαπημένη μου ομάδα. Τους Λος Άντζελες Λέικερς. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα, όπως για παράδειγμα τον καλύτερο point guard στην Ευρώπη. Τον Νικ Καλάθη. Πήραμε τον Ταϊρίς Ράις. Είμαι ανυπόμονος για τη νέα σεζόν.

Η Ελλάδα και η Αθήνα είναι ένα φοβερό μέρος για να μείνεις. Μια χώρα με τεράστια ιστορία. Έχουν το Στάδιο όπου έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως φυσικά και την Ακρόπολη. Θα ήθελα να γυρίσω την Αθήνα αλλά θα είναι δύσκολα γιατί θα έχουμε πολλά ματς, πολλά ταξίδια και η ξεκούραση τον ελεύθερο χρόνο θα είναι απαραίτητη».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News