Ουζουνίδης… «The Last Man Standing»

Νικητής στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός…

Ο διακόπτης της διοίκησης είναι στο «off», την στιγμή που παίχτες και φίλαθλοι παραμένουν αναποφάσιστοι ως προς το πού θα συγκλίνει ο δικός τους διακόπτης. Και όμως, το «ένδοξο παλικάρι» από τον Έβρο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο «Last Man Standing» στον Παναθηναϊκό σε μια περίοδο που οι μετοχές του έχουν ανέβει στην αγορά. Γράφει για το newspao.gr ο Νότης Καμπέρης.

Με τον καθημερινό του ιδρώτα προσπαθεί αδιάκοπα να παρουσιάσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό. «Κόβει» ρεπό, τα… ψέλνει στους ποδοσφαιριστές, νιώθει με ένταση τον κάθε αγώνα και πιέζεται υπερβολικά για να πετύχει… την στιγμή που δεν λαμβάνει και ο ίδιος ολόκληρη την αμοιβή του από την διοίκηση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι μια σπάνια περίπτωση προπονητή και η λογική λέει ότι σαν αυτόν έχεις 0,01% πιθανότητα να βρεις. Τι πιο εύκολο από το να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και να αποχωρήσει; ΌΧΙ… είναι εδώ, μόνος του όρθιος κόντρα στο πελώριο οικονομικό κύμα.

Σε καμία περίπτωση, δεν δικαιολογούνται οι παίχτες να προχωρούν σε μέτριες έως και κακές εμφανίσεις. Ο Ουζουνίδης είναι βέβαιο ότι έχει μεταφέρει στους παίχτες το μήνυμα για να κατανοήσουν το «που» βρίσκονται αυτοί. Επειδή είναι επαγγελματίες, έχουν… το ελεύθερο να ξεκαθαρίσουν την θέση τους απέναντι στον προπονητή τους και την διοίκηση. Ακούσατε για καμία προσφυγή από τους εν ενεργεία παίχτες; Μέχρι και στις περιπτώσεις των Χουλτ και Κουλιμπαλί, ο Παναθηναϊκός δείχνει να αποφεύγει την βάναυση διαδικασία. Οπότε, τι πρόβλημα υπάρχει; Ολόκληρο το πράσινο συγκρότημα οφείλει τουλάχιστον να κάνει τα βασικά. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο πρέπει να σημειώθηκε ρεκόρ αποτυχημένων μεταβιβάσεων της μπάλας.

Όσον αφορά το θέμα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια στις υψηλές προσελεύσεις αυτών, ή αν ήταν απλά ένα ξέσπασμα τριών – τεσσάρων αγωνιστικών, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και ντέρμπι (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ). Η πρόσφατη εμφύλια διαμάχη μεταξύ τους δεν ενθαρρύνει την σταθερότητα του αριθμού των φιλάθλων σε υψηλό επίπεδο και αυτό είναι λυπηρό. Ο σύλλογος χρειάζεται χρήματα από τα εντός έδρας παιχνίδια και δεν επιτρέπεται να διακοπεί αυτού του είδους η αιμοδοσία την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Και κάτι για το τέλος. Όταν οι διακόπτες παιχτών – φιλάθλων δείξουν στο «ON», θα αυξηθούν και οι πιθανότητες να συγκινηθεί και ένας επενδυτής να εισχωρήσει στον Παναθηναϊκό (ας μην αρκεστεί κανείς να περιμένει την ενεργοποίηση της κυβέρνησης).

Υ.Γ Απομένουν 25 ημέρες πριν φύγει ο εφιαλτικός μήνας του Δεκέμβρη και όλα δείχνουν ότι ο σύλλογος θα τα βγάλει πέρα. Ας επανακτηθεί η θετική αύρα όλων, μπας και κλείσει… υποφερτά η μαύρη σεζόν, που αποτελεί προϊόν της ανεπαρκούς ανταπόκρισης στις φετινές οφειλές, λόγω της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News