Όταν ο Παύλος προσπάθησε να κάνει και δεύτερο «μπαμ» με Μπάρκλεϊ! (pics)

Ιστορική συνέντευξη Παύλου: «O κόσμος του Παναθηναϊκού αξίζει για να κάνεις κάθε θυσία» (vid)

«Άλλοι παίζουν τα χρήματά τους στα καζίνο, κάποιοι τα τρώνε στα μπουζούκια, εγώ έχω τον Παναθηναϊκό…», συνήθιζε να λέει ο Παύλος Γιαννακόπουλος…

«Εγώ δεν κάνω επένδυση στο μπάσκετ, αλλά στο όνομα που λέγεται Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του αξίζουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους προσφέρεις χαρά», είχε δηλώσει σε συνέντευξη στο «Εθνοσπόρ» του 2002.

Την 1η Ιουνίου 1998 τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου «βούιζαν» για τον διακαή πόθο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να προσφέρει «γη και ύδωρ» στον «σερ» του παγκοσμίου μπάσκετ! Και πάλι. Το «κασέ» του 34χρονου -τότε- Μπάρκλεϊ έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο ΝΒΑ, χρήματα όχι απαγορευτικά για το μεγάλο «μπαμ» ωστόσο για την μετακόμισή του στην άλλη άκρη του τα χρήματα αυτά έπρεπε να… υπερδιπλασιαστούν!

Όταν ο Παύλος προσπάθησε να κάνει και δεύτερο «μπαμ» με Μπάρκλεϊ! (pics)

Όσο ακριβή και αν ήταν η λατρεία του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό, όσο βαθιά και αν έβαζε το χέρι στην τσέπη, ένα ποσό της τάξεως των έξι με επτά εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο -σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ της εποχής- ήταν κάτι παραπάνω από απαγορευτικό.

Όταν ο Παύλος προσπάθησε να κάνει και δεύτερο «μπαμ» με Μπάρκλεϊ! (pics)

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπήρχε καπνός, αλλά υπήρχε και φωτιά. Μάλιστα το όνομα του Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχε ακουστεί στις τάξεις των «πρασίνων» από τον προηγούμενο Οκτώβριο (σ.σ. του 1997) με αποκορύφωμα μία ατάκα του Μπάιρον Σκοτ ύστερα από κάποιο δημοσίευμα: «Έχω ακούσει και εγώ για τον Τσαρλς ότι μπορεί να έρθει το επόμενο καλοκαίρι. Άλλωστε το μόνο που θέλει είναι ένα πρωτάθλημα και γι’ αυτό πήγε στο Χιούστον. Θωρώ πολύ πιθανόν να έρθει» είχε πει ο Σκοτ την 1η Νοεμβρίου 1997 και πιο συγκεκριμένα μετά από παιχνίδι με την Λάρισα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τελικά ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ δεν ήρθε ποτέ στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να στρέφονται άμεσα στην ευρωπαϊκή αγορά και στις 12 Ιουνίου 1998 να ανακοινώνουν επίσημα την απόκτηση του… Ντέγιαν Μποντιρόγκα!

Πηγή: Gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News