Όταν ο Μαμούτε έβγαζε... μάτια (pic)

Όταν ο Μαμούτε έβγαζε... μάτια (pic)

Μπορεί η καριέρα του Γιούρι Μαμούτε να έχει… λοξοδρομήσει τα τελευταία δύο χρόνια, όμως το 2007 όλοι είχαν να λένε για τα επιτεύγματά του και αυτά που μπορεί να καταφέρει, συγκρίνοντάς τον με τον Άντερσον που εκείνη την περίοδο είχε μετακομίσει από την Πόρτο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 31,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Βλέπετε και αυτός, αλλά και ο 20χρονος στράικερ που θα αποκτηθεί δανεικός από τον Παναθηναϊκό αποτέλεσαν μέλη των ακαδημιών της Γκρέμιο, έχοντας μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά του Πόρτο Αλέγκρε.

[ads2]

Οι «τρικολόρ» σε ηλικία μόλις 12 ετών αποφάσισαν να επενδύσουν πολλά πάνω του, προκειμένου να εξασφαλίσουν οτι θα έχουν τα αποκλειστικά του δικαιώματα και δεν θα υπάρξει εμπλοκή της αιώνιας αντιπάλου, Ιντερνασιονάλ. Βλέπετε, σε τέτοια ηλικία δεν μπορούσε να υπογραφεί κάποιο συμβόλαιο και οι άνθρωποι της Γκρέμιο θα έπρεπε να περιμένουν 4 χρόνια εξασφαλίσουν πως δεν θα χάσουν την ανακάλυψη αυτή μέσα από τα χέρια τους.

Έτσι, αποφάσισαν να του προσφέρουν στον πιτσιρικά μισθό της τάξεως των 550 δολαρίων μηνιαίως, ανέλαβαν πλήρως την διατροφή του, πλήρωναν ενοίκιο για ένα σπίτι κοντά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ενώ φρόντισαν τα τρία του αδέλφια, ο Ρόμπσον, ο Ρόμπερτ και ο Νάθαν να μπουν και αυτά στην ομάδα.
3648529
Όλα αυτά, όπως είναι λογικό έκαναν τον Μαμούτε να είναι χαρούμενος, κάτι που δεν έκρυψε όταν του δόθηκε η σχετική ευκαιρία: «Η μητέρα μου είναι πολύ χαρούμενη εδώ. Θέλω να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να μοιάσω στον Κριστιάνο Ρονάλντο», είχε δηλώσει σχετικά, ενώ ανάλογα ήταν τα συναισθήματα και της μητέρας του: «Ευχαριστούμε την Γκρέμιο. Πλέον μπορώ να είμαι κοντά στα παιδιά μου συνέχεια», είπε ο Βαλντιρίν που μεγάλωσε μόνης της τα 4 παιδιά.
Η άνεση που είχε αποκτήσει πλέον, του επέτρεψε να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην καριέρα του. Κάτι που φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί που διέπρεπε δηλαδή, κάνοντας τους ανθρώπους της Γκρέμιο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την επιλογή που είχαν κάνει. Ειδικά μάλιστα μετά από εμφανίσεις σαν και αυτές που είχε κάνει τον χειμώνα του 2007 όταν και πέτυχε σε 14 παιχνίδια 33 γκολ, οδηγώντας την Γκρέμιο στην κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος της πόλης.

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News