Όσο υπάρχει ακόμη Γιαννακόπουλος…

Όσο υπάρχει ακόμη Γιαννακόπουλος…

Η στασιμότητα στο ποδόσφαιρο, όπου ο χρόνος πιέζει και δεν κινείται φύλλο, είναι λογικό να έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Νέα Γκαμπάλα κανείς δεν θέλει να βιώσει κι επειδή η εμπειρία τούτη είναι νωπή ακόμη, θεωρείται απολύτως λογική η φοβία μην έρθει πάλι νωρίς αποκλεισμός από την Ευρώπη. Αυτό θα σημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα κατρακυλήσουν κοντά στη θέση 150 της UEFA, απ’ όπου θα χρειαστούν θαύματα για να επανέλθουν.

[ads2]

Δεν είναι, όμως, αντικείμενο εν προκειμένω τι γίνεται ή, μάλλον, τι δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μία διαδικτυακή βόλτα αρκεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι η όλη κατάσταση γύρω απ’ αυτό έχει δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό στο μπάσκετ, όπου αρχίζει και καλλιεργείται μία εσωστρέφεια κι ασκείται μπόλικη πίεση. Η οποία, μάλιστα, προς ώρας, είναι αχρείαστη. Η άποψή μας για το τέλος της σεζόν είναι καταγεγραμμένη: Έγιναν σοβαρά λάθη που κόστισαν τον τίτλο.

Έμεινε ένας προπονητής, τον οποίο δεν θεωρούμε ικανό για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια στην Ελλάδα, με την υπερφορολόγηση, που δεν μπορούν να εκτινάξουν το budget καμίας εγχώριας ομάδας. Αποτελεί πραγματικότητα ότι, ειδικά στους «πράσινους», οι μεταγραφικές εξελίξεις δεν μπορεί και δεν γίνεται να διακρίνονται από τη σβελτάδα και την αποτελεσματικότητα του παρελθόντος.

Με περισσότερα χρήματα, με τον Ομπράντοβιτς προπονητή, με τον Διαμαντίδη στο δυναμικό πολλά θα ήταν ευκολότερα. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και οι ομάδες οφείλουν να προσαρμόζονται, ώστε να παραμένουν υπεράνω παικτών και προπονητών. Ακόμη και ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι Πρωταθλητής και θεωρητικά βιώνει πιο εύκολες ημέρες σε συνάρτηση με την πίεση από τον κόσμο του, παίκτη από την Όυτσάκ Σπορτίφ που τερμάτισε έβδομη στην Τουρκία πήρε… Μια χαρά παίκτης είναι ο Μπιρτς, αλλά όχι το top όνομα και μία χρονιά στην Ευρώπη. Προερχόμενος από την NBDL!

Λογικό είναι ο κόσμος να θέλει τον Ντιλέινι, τον Σίνγκλετον, τον Τάιους και να μην τρελαίνεται όταν διαβάζει ονόματα σαν του Πάνγκος ή του Ράνγκλαντ. Προσοχή, δεν εξετάζουμε ποιο ισχύει απ’ όλα αυτά ή όχι. Εκεί είναι ο πρώτος κίνδυνος που ελλοχεύει. Η ακατάσχετη ονοματολογία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, το οποίο γιγαντώνεται για τα clicks όταν κάποιοι επιλέγουν να παίξουν με τον πόνο του κόσμου και με την αγάπη για την ομάδα που υποστηρίζει. Αυτό αποτελεί, όμως, μία κατάσταση που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει.

Βόμβα θα είναι ο Σίνγκλετον, αποκλειστική η πρόταση στον Ντιλέινι, κλεισμένος ο τάδε ή ο δείνα, η δουλειά ορισμένων θα γίνεται, η επισκεψιμότητα θ’ αυξάνεται και η αλήθεια θα παραμένει ονείρωξη. Εδώ και δύο χρόνια, περίπου, κι από αυτήν τη γωνία κι από άλλες στο διαδίκτυο, η επικρατούσα άποψη είναι μία: Επιχειρείται η ποδοσφαιροποίηση του τμήματος μπάσκετ, που ακόμη και φέτος – σε μία κακή χρονιά – είναι το μόνο που έφερε τίτλο στα ομαδικά σπορ σε άνδρες και γυναίκες στον Παναθηναϊκό!

Ό «Εξάστερος» είναι το τελευταίο ανάχωμα για την πλήρη ισοπέδωση του συλλόγου. Επειδή η παρέα μεγαλώνει, με νέους αναγνώστες, οφείλεται μία επανάληψη της άποψης διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν έχει περιθώρια το τμήμα να μπλέξει με Συμμαχίες και το κακό συναπάντημα! Έχει διοίκηση, που με τα λάθη και τα σωστά της, προσφέρει σταθερότητα. Με τα λίγα λεφτά ή με τα πολλά που θα βάλει. Με τον κακό προπονητή που – υποκειμενικά – θα φέρει ή με τον – επίσης υποκειμενικά – καλό. Με τον Ντιλέινι ή με τον Πάνγκος. Τη σταθερότητα αυτή εγγυάται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όπως έχουμε γράψει ξανά, αν αποφασίσει ένα πρωί πώς δεν θέλει άλλο κι επιθυμεί, για παράδειγμα, ν’ ασχοληθεί μόνο με την αγαπημένη του Σπάρτη σκέφτηκε κανείς την επόμενη ημέρα; Ό διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού έχει κάνει σφάλματα τα τελευταία χρόνια. Όσοι τα επισήμαναν συνήθως χαρακτηρίζονται εχθροί ή πώς θέλουν να κάνουν κακό. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι…

Ούτε ο ίδιος έχει ανάγκη από χειροκροτητές και αυλικούς! Αντίθετα το τμήμα μπάσκετ, ειδικά τη χρονιά που έρχεται χωρίς Διαμαντίδη, τον χρειάζεται όσο ποτέ. Το πόσο, θα φανεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είτε φέρει τους παίκτες των εκατομμυρίων, είτε αυτούς των ορισμένων χιλιάδων αν δεν στηριχτεί, ο Ολυμπιακός από ορισμένα σποραδικά Πρωταθλήματα θ’ αρχίζει να εμπλουτίζει την τροπαιοθήκη του πιο συχνά με κούπες κι εκεί οι ισορροπίες θ’ αλλάξουν.

Πηγή: sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News