Όπως το 2014...

Όπως το 2014...

Ο Νότης Καμπέρης καλωσορίζει το φετινό «ντέρμπι αιωνίων», σχολιάζει τον… πληγωμένο Ολυμπιακό, τη δυναμική των… «αουτσάιντερ» (που τελικώς δεν είναι) και συσχετίζει το επερχόμενο παιχνίδι με τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2014.

Είναι ένα ντέρμπι, που σπανίζει πλέον στην καθημερινότητά μας, ύστερα από τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Τα λαχταράμε τέτοια παιχνίδια. Πόσο μάλλον τις «σειρές» στους τελικούς. Από την ιστορική απόφαση των ερυθρόλευκων, έχει περάσει μια μπασκετική ζωή…

… και οι φιλοξενούμενοι θα κατέβουν στο ΟΑΚΑ με στόχο τη δική τους δικαίωση, αναφορικά με το στραβό ξεκίνημα στο ΣΕΦ και την ήττα από τη Ζάλγκιρις. Ίσως, στο μυαλό των… παλιών του Ολυμπιακού να υπάρχει και το περσινό «99-93» (παράταση) στο ΟΑΚΑ. Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία για την ηττημένη ομάδα, καθώς βρέθηκε μια ανάσα από το να «κλέψει» το ματς, όπως καλείται να κάνει ο φετινός λιγότερο ισχυρός – στη θεωρία – Παναθηναϊκός.

Βλέπουμε πως τα λεγόμενα «αουτσάιντερ», όπως χαρακτηρίζουν πολλοί μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ ή απουσίες, συνήθως καταλαμβάνουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές του φίλαθλου κοινού και συχνά κάνουν τη διαφορά (βλ. Προμηθέα – Περιστέρι). Πέρυσι, αν δεν το έβαζε ο Παπαγιάννης, θα μιλούσαμε για εντός έρας «φιάσκο» του Παναθηναϊκού απέναντι στον μνημονιακό Ολυμπιακό. Συνέβη, όμως, μερικούς μήνες αργότερα αυτό, στο Φάληρο με το Τριφύλλι να «σπάει» τα σίδερα (1/21 τρίποντα).

Πώς να ξεχάσουμε σε αντίστροφους ρόλους και εκείνον τον τρελό προημιτελικό το 2014. Μπαρτζώκας, Σλούκας, Σπανούλης, Πρίντεζης έφυγαν αποκλεισμένοι από το άδειο ΟΑΚΑ απέναντι στους πιτσιρικάδες των «λαβωμένων» πρασίνων (πέντε πόντους σε κείνο το ματς ο Μποχωρίδης). Μόνο που τότε, υπήρχε η… εγγύηση Δημήτρης Διαμαντίδης, στο σήμερα έρχεται σαν… καμικάζι ο Κίφερ Σάικς. Βέβαια, τώρα, η αναμέτρηση δεν αφορά κάποιον εγχώριο τίτλο, αλλά είναι άλλη μία από τις ατελείωτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα.

Ο Γιώργος Βόβορας αρκείται σε μια νίκη… μισού καλαθιού για να πανηγυρίσει. Όπως το 2014, με τον Μπατίστα να «καρφώνει» σε νεκρό χρόνο και να χαρίζει στον Παναθηναϊκό μια ιστορική ανατροπή από το -11. Το ψυχολογικό αβάντσο του «2-0» θα παίξει ρόλο, μέχρι να γυρίσουν οι τραυματίες, τη στιγμή που ο αιώνιος (βασικό φαβορί για μια από τις τελευταίες θέσεις της οκτάδας) θα βλέπει ανάποδα το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!

Η αποχώρηση του Καλάθη από τη μία πλευρά, και ο ερχομός του Σλούκα από την άλλη, είναι το «changing balance» για αμφότερες στο φετινό ντέρμπι. Οπότε, γίνεται ευκόλως κατανοητό πως οι γηπεδούχοι πρέπει να βγάλουν βραδιά από την «Αρένα Μιτίσκι» και να έχουν και λίγη… ρέντα.

Υ.Γ Ο Covid-19 έχει «χτυπήσει» ήδη την Ευρωλίγκα. Είναι πραγματικά δύσκολη η σεζόν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και κρισιμότατη για τη βιωσιμότητα της ίδιας της διοργάνωσης. Πώς θα δώσει αγώνα η Χίμκι αυτήν την εβδομάδα;

Υ.Γ 2 Η άλλη… όψη σε κάνει να αναρωτιέσαι, ως πότε, θα μείνει μακριά ο κόσμος από τα κλειστά γήπεδα. Υπάρχουν εργαζόμενοι, επίσης, καθώς και εμπορικά μαγαζιά!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News