Όπως έστρωσε, κοιμήθηκε...

Όπως έστρωσε, κοιμήθηκε...

Όταν επέλεξε να παίξει ανοικτό ποδόσφαιρο απέναντι στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός ταπεινώθηκε από τον «αιώνιο». Το τελικό σκορ 1-4 ήταν αντιπροσωπευτικό του φετινού δημιουργήματος του Γιάννη Αλαφούζου. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Απεδείχθη πως ο φετινός, κακοσχεδιασμένος Παναθηναϊκός, μόνο βασιζόμενος σε κάποιο αμυντικό πλάνο, θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα. Κι ας έκανε 1-2 τελικές ανά αγώνα. Προτεραιότητά του έπρεπε, πάντοτε, να είναι το «μηδέν» στην άμυνα και μετά η επίθεση.

Οι πράσινοι επέλεξαν, αν και «λαβωμένοι», να παίξουν σαν την… Μπάγερν απέναντι στον Ολυμπιακό και το πλήρωσαν ακριβά. Ναι, δεν είναι αντιπροσωπευτικό για το μέγεθός του να παίζει το Τριφύλλι σαν τη γάτα… με το ποντίκι τους αντιπάλους του, αλλά… ιδού το αποτέλεσμα του αρεστού ποδοσφαίρου.

Το σκορ, παραλίγο, να «έγραφε» 0-3 από το 15ο λεπτό με την προσέγγιση του… ωραίου. Θυμηθείτε πως με συντηρητική τακτική την 14η Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει κλασσική ευκαιρία στη Λεωφόρο μέχρι το 65′ με το σκορ στο «1-0». Θυμηθείτε, επίσης, πως και στα δύο ματς στο «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός το πάλεψε μέχρι το 90′.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ξοδέψει περίπου το 1/7 της ζωής του σαν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και δεν δείχνει – ούτε από εγωισμό – να «ταρακουνιέται» από τις αποτυχίες του συλλόγου.

Με την σφραγίδα του ιδιοκτήτη – προ πάντων – υπογράφηκε η πιο βαριά ήττα την τελευταία εικοσαετία απέναντι στον «αιώνιο» και ταυτόχρονα, η τέταρτη συνεχόμενη σεζόν δίχως Ευρώπη (ακόμη κι αν τιμωρηθεί ο Άρης, ο Παναθηναϊκός μένει πέμπτος, μόλις στο +2 από τον Αστέρα!).

Και ο πιο ένθερμος Παναθηναϊκός «πάγωσε», νιώθει, πλέον, ένα… κενό, πιθανώς, και να μην λυπήθηκε για την πανωλεθρία. Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος τον συνήθισε στις αποτυχίες…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News