Όποιος προσέχει, έχει...

Όποιος προσέχει, έχει...

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για την πρώτη στροφή της νέας χρονιάς στη Superleague και το ματς που θα γίνει κανονικά κατά τα φαινόμενα, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Σε μια προσπάθεια να προλάβω τη «θύελλα» που δεδομένα θα προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η απόφαση της λίγκα περί διεξαγωγής της αναμέτρησης στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πριν από ένα χρόνο παρά δύο μέρες σε αντίστοιχη θέση με εκείνη του Άρη.

Ήταν 3/1/2020 όταν οι πράσινοι υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης με πολλά κρούσματα κορονοϊού και το παιχνίδι έληξε 0-0. Τότε, οι Μπόλονι – Ντρεοσί είχαν κατηγορηθεί πως προκάλεσαν την ύπαρξη του ιού στην ομάδα, λόγω της μεγάλης σε έκταση άδειας τις γιορτές στους ποδοσφαιριστές.

Αντιλαμβάνομαι πως από τότε, ο Παναθηναϊκός πήρε ένα καλό «μάθημα» και φέτος, ενέτεινε τις προσπάθειες αποφυγής κρουσμάτων με τα συνεχόμενα μοριακά τεστ. Αλλά, και πάλι, ο εχθρός είναι «αόρατος» και εντοπίζονται, ακόμα, νοσούντες.

Ο Άρης, λοιπόν, «κατέβηκε» στην Αθήνα πράγματι αποδεκατισμένος, αλλά για καλή του τύχη τείνουν κάπως προς την «ισορροπία» τα δεδομένα από την απαγόρευση (επί της ουσίας) φιλάθλων στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (το Τριφύλλι θα πληρώσει το… μάρμαρο μέχρι τις 16/1, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα παίξει και με τον Ολυμπιακό). Θυμίζουμε πως στον α’ γύρο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε σε γεμάτο Βικελίδης.

Από όποια πλευρά και να δει κανείς το θέμα, οι «αλλοιώσεις» είναι αναπόφευκτες. Το θέμα είναι στο επίπεδο του Covid τουλάχιστον και της ανθρώπινης υγείας, τι μπορεί η κάθε ομάδα να «σώσει» στην καθημερινότητά της.

Υ.Γ Πώς γίνεται αυτό το ματς να το διευθύνει Έλληνας διαιτητής και μάλιστα… ο Φωτιάς; Πώς το επιτρέπουν αυτό στην ΠΑΕ. Ειδικά με αντίπαλο τον Άρη, που πέρσι συνέβη εκείνο το αμφιλεγόμενο 1-2 στην πράσινη έδρα…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News