Ονειρευτείτε ελεύθερα!

Ονειρευτείτε ελεύθερα!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την επέλαση του! Ο Παναθηναϊκός όχι δεν σταμάτησε, αλλά ούτε που προβληματίστηκε στην Ανδαλουσία, και πέρασε σαν μπουλντόζα πάνω από τη Μάλαγα. Από το πρώτο λεπτό οι «πράσινοι» υπέταξαν τους γηπεδούχους και δεν τους άφησαν ν’ αναπνεύσουν.

Τι έχει αλλάξει; Τα πάντα! Καταρχήν, πλέον η ομάδα μπαίνει στα παιχνίδια και τα «καθαρίζει» από το πρώτο δεκάλεπτο. Έχει αυτοπεποίθηση με τον Σάλε να γυρίζει στον πάγκο και να βλέπει πως έχει καλύτερη πεντάδα να κάθεται σε σχέση με αυτή που παίζει. Όλοι είναι ευχαριστημένοι και έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους.

[ads2]

Ποιος να τον περίμενε πριν από δύο μήνες; Ποιος να έλεγε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει (επί της ουσίας) προκριθεί από την ένατη στροφή του μαραθωνίου. Ποιος περίμενε πως μετά το 1-3 θα φτάναμε στο 6-3; Ο Τζόρτζεβιτς τους το είχε πει στ’ αποδυτήρια, ενώ μετά τις μεταγραφές το επίπεδο της ομάδας άλλαξε κατακόρυφα.

Πλέον, ένα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Ονειρευτείτε ελεύθερα, βάλτε στο μυαλό σας όλα τα τρελά. Κανείς δε ξέρει που θα πάει αυτό το …καράβι αλλά σε κάθε περίπτωση βαδίζει στον σωστό δρόμο. Σκορπά τρόμο και …καθαρίζει τον αντίπαλο με βάναυσο τρόπο. Χωρίς έλεος έχοντας απάντηση για κάθε ενέργεια που θα κάνουν οι άλλοι. Πόσες φορές δεν πήγαν οι Ισπανοί ν’ αντιδράσουν και πόσες φορές δεν είδαν εν ριπή οφθαλμού έναν πράσινο να καρφώνει, να βάζει τρίποντο, να κάνει κλέψιμο;

Αυτό που βλέπουμε είναι ομάδα με στιγμές απολαυστικού μπάσκετ. Βοηθάει το απίστευτο ταλέντο του Γουίλιαμς, ο τρόπος που αξιοποιεί τους συμπαίκτες του ο Μήτσος, τα όσα κάνει ο Καλάθης, ο Γκιστ, ο Αντώνης, ο Βλάντο. Μα, πάνω απ’ όλα όλοι βάζουν ένα λιθαράκι και όλοι είναι έτοιμοι να βοήθσουν.

Πλέον, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το πλεονέκτημα της έδρας. Η Κουμπάν αντέχει αλλά στο ΟΑΚΑθα λυγίσει. Την άλλη εβδομάδα στο Βελιγράδι θα είναι ένας αγώνας που αν τον κερδίσουν οι «πράσινοι» θα μείνουν μόνο με τους Ρώσους στη κόντρα. Εκεί θα ψάχνουν το +10 στο σπίτι τους. Δεν είναι απαγορευτικό. Αλλά στην τελική ξέρετε και κάτι. Ποιος μπορεί ν’ απαγορεύσει στους «πράσινους» να κυνηγήσουν το απόλυτο; Κανείς.

ΥΓ: Ο τρόμος επέστρεψε στα μάτια των αντιπάλων.

ΥΓ2: Οι τύποι που ήρθαν από την Αγγλία είναι τρελοί. Απλά, τρελοί που έστησαν Κάραβελ πριν το ματς.

ΥΓ3: Για τους παλαβούς τους Ροδίτες τι να πεις.

ΥΓ4: Αυτό που ζει ο Μήτσος είναι μοναδικό. Τρέλα από Έλληνες, τρέλα και από τους Ισπανούς.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News