«Όνειρο να παίξω στον Παναθηναϊκό»

«Όνειρο να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Όνειρο να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό έχει ο Αντόνιο Βράνκοβιτς, γιος του άλλοτε παίκτη του τριφυλλιού Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα sdna.gr, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Ένα από τα highlights της μεγάλης καριέρας του πατέρα σου ήταν η τάπα στην Βαρκελώνη, στον τελικό του 1996 με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Εσύ τότε δεν είχες γεννηθεί. Έχετε μιλήσει για αυτή τη φάση;

«Εγώ γεννήθηκα όταν ο πατέρας μου βρισκόταν στη Μινεσότα και αγωνιζόταν με τους Τίμπεργουλβς. Για τη συγκεκριμένη φάση έχουμε μιλήσει 1000 φορές. Μου έχει μλήσει πάρα πολύς κόσμος για αυτή την τάπα. Ήταν τρομερή φάση. Όλοι ξέρουν ότι είναι τεράστιο highlight και για τον πατέρα μου, αλλά και για την ομάδα του. Ήταν εντυπωσιακό αυτό που κατάφεραν τότε. Σημαίνει πολλά για εμάς, αλλά και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, καθώς ήταν τρομερό επίτευγμα η κατάκτηση του τροπαίου».

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έχει «συνδεθεί» με τον Παναθηναϊκό και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ιστορίας του. Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό;

«Ήμουν στην Αθήνα το 2007 όταν κατέκτησε την Euroleague στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήμουν εντυπωσιασμένος από το πάθος του κόσμου, αλλά και την κουλτούρα που υπήρχε γύρω από το κλαμπ. Ένιωσα αμέσως κάτι για αυτή την ομάδα, την αγάπησα. Εάν μπορούσα να διαλέξω μια ομάδα για να αγωνιστώ αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός! Ο πατέρας μου έπαιξε εκεί και κέρδισε πράγματα. Οπότε θεωρώ ότι αυτή η ομάδα είναι από τις πιο σπουδαίες στην Ευρώπη και εγώ είμαι πολύ περήφανος για αυτά που πέτυχε ο πατέρας μου με την ομάδα».

Ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού είχες ξεχωρίσει από εκείνη την ομάδα του 2007;

«Τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Απολάμβανα να τον βλέπω στην άμυνα. Ήταν ένας από τους παίκτες εκείνους που δεν ήξερα ακριβώς πόσο καλός παίκτης ήταν, αλλά θυμάμαι πως κάθε φορά που τον έβλεπα ήμουν εντυπωσιασμένος. Ο τρόπος που διάβαζε το παιχνίδι και το ένστικτό του στην άμυνα ήταν εντυπωσιακά. Ηταν πραγματικά σπουδαίος παίκτης».

Άρα στο μέλλον να περιμένουμε ότι θα φορέσει και άλλος Βράνκοβιτς την πράσινη φανέλα;

«(γελάει) Θα το ήθελα πραγματικά! Θα ήταν ωραίο να φτιάξω και εγώ την δική μου κληρονομιά στην ομάδα, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα μου. Αν έρθει ο Παναθηναϊκός σε μένα σίγουρα θα είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση!»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News