Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Τηλεοπτική μετάδοση

Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός - Κρατάει ένα ημίχρονο

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Απόψε, Παρασκευή (05/02, 21:00) θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ το μεγάλο ντέρμπι για την 24η αγωνιστική της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Τηλεοπτική μετάδοση

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Απόψε, Παρασκευή (05/02, 21:00) θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ το μεγάλο ντέρμπι για την 24η αγωνιστική της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.

Οι δυο ομάδες θα παραταχθούν στο παρκέ, η καθεμία με τα δικά της προβλήματα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό δεν έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ αμφίβολος είναι ο Σάσα Βεζένκοφ.

Στον Παναθηναϊκό ο Όντεντ Κάτας έχει να αντιμετωπίσει τη μεγάλη απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς που υπέστη θλάση.

Διαιτητές του ντέρμπι είναι οι Ράντοβιτς, Κορτές και Βίλιους.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Novasports2HD και ηχητικά στο Novasports.gr σε περιγραφή του Χρήστου Καούρη, σχόλιο του Δημήτρη Καρύδα.

Παπαπέτρου: «Να δώσουμε το 100%»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε αρχικά για την απώλεια του Νέντοβιτς: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Ο Νέντο είναι σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα από πολλές πλευρές, όμως από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι, πρέπει όσοι είναι υγιείς να παλέψουν και να δώσουν το 100%. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ιδιαίτερα, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε το 100%».

Αναφορικά με τις μεταπτώσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, από την φοβερή εμφάνιση με την Valencia Basket στην ήττα από τον Προμηθέα είπε ότι: «Απέναντι στην Βαλένθια είχαμε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση ενάντια σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Προμηθέα, νομίζω ότι αυτά καμιά φορά συμβαίνουν στο μπάσκετ.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν μπασκετικοί θεοί ή κάρμα, ελέγξαμε το παιχνίδι για το μεγαλύτερο διάστημα, δεν θέλω να αφαιρέσω κάποιο credit από τον Προμηθέα, τους αξίζουν συγχαρητήρια, κέρδισαν δίκαια, όμως στο τέλος κάναμε ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να χάσουμε το παιχνίδι. Αυτό δεν είναι κάτι που το βλέπεις συχνά, εγώ είναι η πρώτη φορά που χάνω ένα παιχνίδι κάπως έτσι στην καριέρα μου.

Νομίζω πως γενικά η ομάδα μας έχει ανοδική πορεία, παίζουμε καλύτερο μπάσκετ και όλοι οι παίκτες έχουν ανέβει ένα επίπεδο και δίνουν παραπάνω πράγματα στην ομάδα. Το βλέπουμε αυτό και από τον Γουάιτ, τον Ζακ (σ.σ Όγκουστ), ο Μπέντιλ είναι πιο ενεργός, ο Μήτογλου είναι σε ξεκάθαρη εκτόξευση και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία και σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

Ερωτηθείς σχετικά με το πως αισθάνεται σωματικά μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο απάντησε πως:

«Είμαι καλά. Το γόνατο μου είναι κάτι που χρειάζεται διαχείριση, όταν είσαι τόσο καιρό έξω δεν μπορείς να γυρίσεις και να μπεις κατευθείαν στη φωτιά. Κάνω καλή δουλειά με τις θεραπείες μου, ο κόουτς κάνει πολύ καλή δουλειά στο να με κρατά φρέσκο και υγιή, το οποίο είναι το πιο σημαντικό για μένα. Από εκεί και πέρα νιώθω καλά μπασκετικά, νιώθω μια χαρά».

Για το πώς αισθάνεται για το γεγονός ότι θα πάει στο Σ.Ε.Φ για πρώτη φορά ως ξεκάθαρος ηγέτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τόνισε πως: «Νιώθω καλά, νιώθω πως έχω προετοιμαστεί για αυτές τις καταστάσεις. Είμαι μια χαρά εδώ, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθάω την ομάδα μου.

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο για εμένα αλλά για την ομάδα να δείξουμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Όλα τα υπόλοιπα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Είναι ένα ματς χωρίς φιλάθλους, οπότε θα έχω μια πιο… φιλική παρουσία σε σχέση με το αν είχε κόσμο, όμως αυτό δεν είναι το σημαντικό. Αυτό που προέχει είναι να παίξουμε όλοι πολύ δυνατά, να καταλάβουμε την αξία ενός τέτοιου ντέρμπι και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Σχετικά με την παρουσία του Παπαγιάννη, ο οποίος δεν έχει ισοϋψή αντίπαλο και το αν το πλεονέκτημα των πράσινων είναι κοντά στο καλάθι σχολίασε ότι:

«Καμιά φορά αυτά τα πράγματα είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να δουλέψει πάρα πολύ υπέρ σου, όμως από την άλλη ο Γιώργος θα έχει να κάνει πολύ καλή δουλειά κυνηγώντας αυτούς τους παίκτες που τρέχουν, ανεβαίνουν για πικ εν ρολ με ταχύτητα, κόβουν, στήνουν σε πολλές επιθέσεις δύο και τρία πικ εν ρολ για τον Σλούκα και τον Σπανούλη κατά κύριο λόγο, οπότε θα είναι πολύ κρίσιμο για τον Γιώργο, να μείνει κοντά τους και να μην δημιουργούνται ρήγματα».

Από εκεί και πέρα στην επίθεση προφανώς πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε. Φέτος έχει κάνει πάρα πολλά βήματα μπροστά, είναι ένα παιδί που από την καραντίνα και μετά δούλεψε πάρα πολύ, τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο και νομίζω ότι είναι και αυτός έτοιμος να δώσει το παραπάνω στην ομάδα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Σλούκα που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της δημιουργίας του Ολυμπιακού και τη σημασία του να τον σταματήσουν σημείωσε ότι: «Ναι, σίγουρα. Ο Σλούκας είναι από τους κύριους δημιουργούς, παίκτης που κουβαλάει πάρα πολύ τη μπάλα, όχι μόνο για να σκοράρει αλλά και για να δημιουργήσει για τους υπόλοιπους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να κάνουμε πολύ καλή δουλειά πάνω του και να περιορίσουμε όσο μπορούμε τόσο το σκοράρισμα όσο και την δημιουργία του».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News