Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-2: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για τον Παναθηναϊκό το «διπλό» στο Φάληρο αποτελεί ξανά από φέτος, ένα αποτέλεσμα εντός προγράμματος, μιας και εκείνος απέδειξε πως έχει καλύτερη ομάδα από τους Πειραιώτες και το ερχόμενο καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξει ακόμα πιο δυνατό σύνολο. Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο από τον «αιώνιο» στις τρεις από τις τέσσερις φετινές συναντήσεις.

Όχι μόνο κατάφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κερδίσει το τρίποντο στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά μάλιστα, η ομάδα του θα παίξει και ξεκούραστη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή στη γεμάτη Λεωφόρο!

Πλέον, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο εξασφαλίζει την Ευρώπη, αλλά «κερδίζει» και το προνόμιο της διαχείρισης ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (10/10): Θα έλεγε κανείς πως ο Σέρβος προπονητής πρέπει να ανανεώσει μέχρι ο Βοτανικός που θα χτιστεί, να θεωρηθεί απαρχαιωμένο γήπεδο και το Τριφύλλι να χρειαστεί να βρει νέα έδρα. Με λίγα λόγια, για πάντα. Του βγήκε το ροτέισον, του βγήκε η τριάδα στην άμυνα, οι οπαδοί «υμνούν» τον Κουρμπέλη, καθάρισε τον αντίπαλο ο Σάρλια, η αποστολή βγήκε με τριάδα στην επίθεση Καρλίτος, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνη για 30 λεπτά. Ήρθε και «έδεσε» το γλυκό με την αλλαγή του Χουάνκαρ, τη φύλαγε για έκπληξη στον Μαρτίνς!

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (9/10): Με εξαίρεση ένα λάθος στο πρώτο δεκάλεπτο που κατέληξε σε σουτ του Αγκιμπού άουτ, ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός και κανονικά θα έπρεπε να είχε σημειώσει ακόμη ένα clean sheet. Το γκολ του Τικίνιο μπήκε μέσα στην «ομίχλη» του Καραϊσκάκης, πιθανώς, να μην το είδαν καθαρά και οι τηλεθεατές σε πρώτο χρόνο.

Μπαρτ Σένκεφελντ (10/10): Ψυχάρα ο Ολλανδός, «κάρφωσε» τον Ολυμπιακό εν ψυχρώ και δεν άφησε να περάσει «κουνούπι» στα μετόπισθεν. Έκανε ένα αχρείαστο φάουλ πάνω στην ένταση του αγώνα στον Ελ Αραμπί που επέτρεψε στον Λόπες να εκτελέσει στημένο από καλή θέση.

Ζβόνιμιρ Σάρλια (9/10): «Κέρβερος» ο Κροάτης, έτοιμος να πέσει στη φωτιά για ακόμη μια φορά. Εμφάνιση που θύμισε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο «Καραϊσκάκης», ο 3ος στόπερ στην ιεραρχία της ομάδας κρίνεται κάτι παραπάνω από πετυχημένος την πρώτη του σεζόν στο Τριφύλλι για το ρόλο που έχει αναλάβει.

Δημήτρης Κουρμπέλης (9/10): Γυρίζει μετά από καιρό στη ναφθαλίνη σε γεμάτο Καραϊσκάκη και κάνει μια ΑΡΧΗΓΙΚΗ εμφάνιση. Αλήθεια, αυτό το παιδί έχει τραβήξει τόσα και δεν έχει λυγίσει. Κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού οφείλει να υποκλιθεί στη μαχητική του ψυχή. Ποδοσφαιριστής «σύμβολο» για το σύλλογο!

Γιάννης Κώτσιρας (8,5/10): Καθαρό μυαλό, ωριμότητα, σωστές αποφάσεις και σημαντικές παρεμβάσεις. Ο Έλληνας δεξιός μπακ ήταν καταπληκτικός και ανταποκρίθηκε επάξια στα καθήκοντά του στη δεξιά γραμμή της ομάδας.

Φακούντο Σάντσες (8/10): Ο «Ινδιάνος» του Παναθηναϊκού δε μάσησε για πολλοστή φορά, όχι πως φάνηκε περίεργο, και έπαιξε την αριστερή γραμμή με ανάποδο πόδι. Θεωρώ άδικο να φύγει το καλοκαίρι.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (6/10): Έτρεξε αρκετά, κρίθηκε επιπόλαιος και με την μπάλα και χωρίς αυτήν. Σωστά αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Ιβάν στη διακοπή του ημιχρόνου για το πέρασμα του Πέρεθ.

Λούκας Βιγιαφάνιες (8/10): Τρομερή εμφάνιση και από τον «Βίγια» που έπρεπε να πάρει το καλό στημένο στον πρώτο ημίχρονο (το εκτέλεσε ο Αϊτόρ). Συνεισέφερε τα μέγιστα στην κυκλοφορία της μπάλας, στο πρώτο μέρος ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να οργανώσει παιχνίδι.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (10/10): ΤΙΤΑΝΑΣ. Η μεταγραφή της δεκαετίας εξελίσσεται ο «Τούκου». Ίσως, από τον Τζιμπρίλ Σισέ και μετά. Πήρε την μπάλα και το βαλε μόνος του για το 1-0 στο 11ο λεπτό. Κατάλαβε το πλεονέκτημα απέναντι στον Αβραάμ, έκανε την κίνηση και «εκτέλεσε» τον Βατσλίκ. Βγήκε και νωρίς σχετικά από τον αγώνα, γιατί υπάρχει νέο παιχνίδι την Κυριακή!

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (8/10): Χρεώνεται ασίστ στο γκολ του Σένκεφελντ ο Ισπανός. Σε ένα ματς που μπορεί να μη φανεί τόσο, ανά πάσα στιγμή, έχει την ικανότητα να κάνει τη ζημιά από κάποια εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ. Δεν του βγήκαν τα στημένα με την ΑΕΚ, του βγήκε ένα και καθοριστικό με τον Ολυμπιακό.




Φώτης Ιωαννίδης (-): Δεν μπορεί να κριθεί. Αποχώρησε αναγκαστικά στα μισά του πρώτου μέρους για την είσοδο του Καρλίτος.

Καρλίτος (5/10): Κέρδισε κάποια σημαντικά φάουλ που εξασφάλισαν ηρεμία στους πράσινους. Παρόλα αυτά, μπορούσε να δώσει παραπάνω στο παιχνίδι και να απειλήσει.

Ρούμπεν Πέρεθ (8/10): Δεν θα αργήσει η μέρα που θα σκοράρει από σουτ εκτός περιοχής. Ο Ισπανός γενικά, το έχει το μακρινό σουτ, το δοκίμασε και πήρε κόρνερ για το Τριφύλλι, από το οποίο προήλθε το 2-0. Ο Ισπανός χαφ βοήθησε τα μέγιστα στο κέντρο και «κράτησε» παράλληλα δυνάμεις για το ματς στα Γιάννενα.

Χατζηγιοβάνης – Βιτάλ (5/10): Με την μπάλα δεν έκαναν πολλά. Χωρίς την μπάλα, όμως, έτρεξαν δίχως αύριο και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Κάλυψαν χώρους και ό,τι είχαν, το άφησαν στο γήπεδο.

Χουάνκαρ (6/10): Υπερπολύτιμος ο Ισπανός στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προσέφερε ενέργεια στον Παναθηναϊκό και τον ώθησε να κάνει το παιχνίδι του στα κρίσιμα λεπτά στο φινάλε.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News