Στο Φάληρο ερχόμαστε! – Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ

Μπάγερν - Παναθηναϊκός 81-78: Οι πόντοι των παικτών του τριφυλλιού

Για το «διπλό» στο Φάληρο ο Εξάστερος!

Πανέτοιμος για το ντέρμπι «αιωνίων» ο Εξάστερος, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (22/11, 19:30) στο ΣΕΦ. Αγώνας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρίσκεται στο 5-1 στο βαθμολογικό πίνακα του εγχώριου πρωταθλήματος. Προέρχεται από την αρκετά βελτιωμένη εμφάνιση στο Μόναχο και θέλει να φύγει νικήτρια από το Φάληρο.

Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε το γήπεδο του Φαλήρου ήταν στις 5/2/2021, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Τότε, ο Εξάστερος είχε φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας με 88-77.

Αναλυτικά οι διαιτητές του ντέρμπι, όπως ορίστηκαν από την ΚΕΔ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Κορομηλάς-Φούφης-Πουρσανίδης Γ. (Ελευθεριάδης-Ντίνος).

Κάποια ενδιαφέροντα «πράσινα» στατιστικά για τα ντέρμπι, όπως αποτυπώνονται -μεταξύ άλλων- από το σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

  1. 100 μέρες θα συμπληρωθούν τη Δευτέρα (22/11, 19:30) από την τελευταία φορά που οι δύο «αιώνιοι» αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Ήταν στις 18 Νοεμβρίου 2018 (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-70).
  2. 31 πόντοι ήταν η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία νίκησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τον Ολυμπιακό. Ήταν εντός έδρας για την κανονική περίοδο του 2004-05 (86-55).
  3. 106 πόντοι είναι η μεγαλύτερη επίδοση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα «αιώνια» ντέρμπι. Τόσους είχε σημειώσει στο εντός έδρας ματς της περιόδου 1984-85 (106-84).
  4. 35 πόντοι είναι το ρεκόρ από παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και σημειώθηκε στο ίδιο ματς της σεζόν 1992-93. Τους σημείωσε ο Άριαν Κόμαζετς.
  5. 137 διαφορετικοί παίκτες αγωνίστηκαν με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στα «αιώνια» ντέρμπι στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
  6. 71 συμμετοχές μέτρησε στην καριέρα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη με μία ομάδα στην ιστορία αυτών των ντέρμπι της Stoiximan Basket League.
  7. 767 πόντους «έγραψε» στα ντέρμπι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Stoiximan Basket League.
  8. 8 φορές αναμετρήθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στον μήνα Νοέμβριο για τα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Στις επτά νίκησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι, έξι οι «πράσινοι» και μία οι «ερυθρόλευκοι».

Έτσι βλέπουν οι στοιχηματικές το ντέρμπι: Δείτε τις αποδόσεις!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News