Όλο και πιο κοντά στην... ευρωπαϊκή λύτρωση ο Παναθηναϊκός

Οι διακανονισμοί, η «μεγάλη» άδεια και η άρση της ευρωπαϊκής ποινής

Μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της UEFA με τους εκπροσώπους των 55 ομοσπονδιών της αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν όλα τα ματς των εθνικών ομάδων που ήταν προγραμματισμένα για τον Ιούνιο, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για τον καταρτισμό του προγράμματος από στις λίγκες.

Ταυτόχρονα, όμως, πήρε άλλη μία σημαντική απόφαση και αυτή αφορά το Financial Fair Play. Να γίνει πιο ελαστική σχετικά με το FFP.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επανέλαβε την πλήρη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων.

Υποστηρίζει την πρόταση να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, μέχρι να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία αποδοχής τους για τις συλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντας έκτακτα γεγονότα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών τους. Αυτή η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για την συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ την σεζόν 2020-21.

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως εάν ουσιαστικά το FFP ανασταλεί για έναν χρόνο, τότε ίσως θα έρθει η… λύτρωση για το τριφύλλι. Ακόμη όμως, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν είναι σαφές εάν θα αρθεί η τιμωρία του και θα μπορέσει έτσι να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. H παραπάνω, όμως, σκέψη της UEFA αφήνει πολλές ελπίδες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News