Όλο και καλύτερος ο Ουάιτ

Όλο και καλύτερος ο Ουάιτ

Πολύ καλύτερος το τελευταίο διάστημα ο Ααρον Ουάιτ συγκριτικά με το τραγικό πρόσωπο στα πρώτα φιλικά του Παναθηναϊκού.

Πολύ καλύτερος το τελευταίο διάστημα ο Ααρον Ουάιτ συγκριτικά με το τραγικό πρόσωπο στα πρώτα φιλικά του Παναθηναϊκού.

Στην άμυνα, έχοντας αποκτήσει και την απαραίτητη τριβή με τους συμπαίκτες του έχει βελτιωθεί αισθητά στις περιστροφές και την γενικότερη αντίληψη στην αμυντική λειτουργία, χωρίς όμως να κάνει την διαφορά. Τουλάχιστον δεν αποτελεί και…τρύπα, όπως στα πρώτα του παιχνίδια, γεγονός που έκανε τον προπονητή να τραβά τα μαλλιά του.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει τα εφόδια να αντιμετωπίσει επικίνδυνους επιθετικά παίκτες, παρόλα αυτά δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα κόντρα σε δυνατούς φόργουορντ αφού δεν τον βοηθά το κορμί του που είναι …άδειο από μύες! Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η παρουσία του και ο οικονομικός τρόπος που σουτάρει (του φτάνουν 4-5 προσπάθειες για να φτάσει τα 6-8 ποντάκια) δεν τον κάνουν επιζήμιο!

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει με την αθλητικότητά του, τα γρήγορα πόδια του και τις καλές τοποθετήσεις στα ριμπάουντ.

Όπως είναι γνωστό ο Βόβορας αρέσκεται στην άμυνα με αλλαγές κι ένας παίκτης όπως ο Ουάιτ που μπορεί να υπηρετήσει το συγκεκριμένο κομμάτι της άμυνας είναι απαραίτητος. Δεν είναι ο παίκτης που θα μαγέψει, αλλά σίγουρα ήταν απαραίτητο κομμάτι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πράσινο παζλ ενόψει της φετινής σεζόν.

Μπορεί να απελευθερώσει και τον Μήτογλου με τον οποίο θα συνυπάρξει στην ίδια πεντάδα με τον Έλληνα να παίζει πολλές φορές ως πίβοτ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ουάιτ, η μεταγραφή του στη Ζάλγκιρις αποδείχθηκε καταλυτική για την επιστροφή της λιθουανικής ομάδας στο Final Four, εκείνο του Βελιγραδίου. Μαζί με τον Παούλιους Γιανκούνας παρείχε την απαραίτητη ασφάλεια στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο “4” και γρήγορα μάλιστα εξελίχθηκε σε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του προπονητή.

Ο λόγος; Η στρατιωτική πειθαρχία εντός παρκέ, το IQ του και η προθυμία να θυσιαστεί για το καλό του συνόλου. Ουδέποτε επωμίστηκε (ή ζήτησε) ρόλο αστεριού, ουδέποτε απαίτησε μπάλες για να νιώσει καλά και να είναι λειτουργικός. Το ακριβώς αντίθετο, η φιλοσοφία του περί προσήλωσης στην άμυνα και σκληράδας στο παρκέ τον ξεχώρισαν πολύ γρήγορα και τον έκαναν πολύτιμο για το παιχνίδι της Ζάλγκιρις.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News