Ολιζαντέμπε: "Μπορούσαμε να αποκλείσουμε την Μπάρτσα - Σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε σημείο που του αξίζει"

Ολιζαντέμπε: "Μπορούσαμε να αποκλείσουμε την Μπάρτσα - Σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε σημείο που του αξίζει"

O Eμάνουελ Ολιζαντέμπε μίλησε σε αθλητικό μέσο για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά μερικά αποσπάσματα από όσα δήλωσε στο gazzetta.gr:

«Νομίζω πως θα έπρεπε να είχα μείνει στον Παναθηναϊκό. Μισούσα τόσο πολύ τον Μαλεζάνι και ξέρω πως και εκείνος δεν με ήθελε. Εκείνη την χρονιά τερματίσαμε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Πήγα στην Πόρτσμουθ για λιγότερες από 10.000 λίρες την εβδομάδα. Σκέψου πόσο δεν ήθελα να ξαναδώ την φάτσα του. Θυμάμαι είχα συμφωνήσει να πάω στην Πάρμα όταν ξανάχτιζε την ομάδα της, αλλά έκανε το παν ο ίδιος (σ.σ.: Μαλεζάνι) προκειμένου να μην προχωρήσει η συμφωνία».

«Θα θυμάμαι για πάντα το ματς με την Μπαρτσελόνα στο ‘Καμπ Νόου’, για το υπόλοιπο της ζωής μου. Καμιά φορά αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί εάν περνούσαμε στα ημιτελικά του Champions League. Θυμάμαι τον Μιχάλη (σ.σ.: Κωνσταντίνου) να σκοράρει στο 6′ της αναμέτρησης. Είπα τότε στον εαυτό μου πως μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θυμάμαι επίσης όταν το σκορ ήταν 2-1 δεν είχα μπει. Όταν όμως έγινε 3-1 ποιον θα καλούσαν να περάσει αλλαγή; Τον ‘Μανωλάκη’.

Επίσης, θυμάμαι πως οι εναέριες μονομαχίες ήταν 50-50 και είπα στον εαυτό μου στα τελευταία λεπτά πως πρέπει να κάνω την κεφαλιά ακόμη και αν κατέληγα στο νοσοκομείο! Ακόμη και σήμερα δεν ξέρω πως βρήκα την μπάλα. Νομίζω πως ήταν πέναλτι. Θα μπορούσε ο Μιχάλης (σ.σ.: Κωνσταντίνου) να είχε σκοράρει. Όπως και να’ χει αγωνίστηκα στα προημιτελικά του Champions League».

«Mε ήθελε η Γιουβέντους προτού μεταπηδήσω στον Παναθηναϊκό, αλλά τα χρήματα ήταν το πρόβλημα. Η Γιουβέντους έδινε 5 εκατ. δολάρια και η ομάδα μου (σ.σ.: Πολόνια) ζητούσε 8 εκατ. Επίσης η Πόρτο με ήθελε το καλοκαίρι της χρονιάς που την αντιμετωπίσαμε με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα τότε που με ρωτούσαν εάν θέλω να φορέσω τη φανέλα της Πόρτο.

Τους είπα ναι και με ενημέρωσαν πως θα μιλήσουν με τον Παναθηναϊκό και πως θα επέστρεφαν στη συνέχεια σε μένα, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Νομίζω πως οι διαπραγματεύσεις τους με τον Παναθηναϊκό δεν πήγαν καλά».

«Δεν γνωρίζω πολλά για την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Καμιά φορά ψάχνω στο διαδίκτυο και τσεκάρω τα αποτελέσματα της ομάδας. Νομίζω πως πλέον δεν τα πάνε τόσο καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και δεν θα πρέπει να βρίσκεται στο σημείο που είναι τώρα. Αξίζει πολύ καλύτερα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News