ΟΛΕΣ οι δοκιμές του Στραματσόνι στην προετοιμασία

ΟΛΕΣ οι δοκιμές του Στραματσόνι στην προετοιμασία

Μετά από μια- δύο προπονήσεις στην Ολλανδία, ο Αντρέα Στραματσόνι …αποκάλυψε στους παίκτες του τη βασική τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Το 4-2-3-1 …προκρίθηκε έναντι του 4-1-3-2, καθώς ο Ιταλός τεχνικός θεωρεί ότι είναι πιο ισορροπημένο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πάνω στo νέο σύστημα δούλεψε ο Στραματσόνι και αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο των προπονήσεων σε …μαθήματα τακτικής προς τους παίκτες του. Ο Ιταλός άρχισε με τα βασικά και όσο κυλούσαν οι μέρες έβαζε και περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο ίδιος ανέλαβε τα …ιδιαίτερα στην επιθετική ανάπτυξη και δούλεψε αρκετά με τους παίκτες του στο “χτίσιμο” της επίθεσης. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το “τετράγωνο” των δύο στόπερ και των δύο αμυντικών χαφ για το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ επιθυμία του είναι τα δύο μπακ να αναλαμβάνουν επιθετικές πρωτοβουλίες και τα χαφ να “πατούν” περιοχή. Στη στρατηγική του “Στράμα”, ο επιθετικός και το “δεκάρι” έχουν ξεχωριστό ρόλο και στηρίζει πολλά στη συνεργασία των δύο, ενώ στο διάστημα της παρουσίας του Τριφυλλιού στην Ολλανδία, οι Πράσινοι δούλεψαν πάνω σε όλες τις παραλλαγές της επίθεσης ( τρανζίσιον, αντεπίθεση, οργανωμένη από άξονα ή τις πτέρυγες).

“Εμπιστευτείτε το συμπαίκτη και τον …εαυτό σας”, “παίξτε με μυαλό και διαβάστε το παιχνίδι”, “ταχύτητα στην πάσα που πρέπει πάντα να πηγαίνει στο χώρο” ήταν κάποιες από τις πιο συχνές εντολές του προπονητή του Παναθηναϊκού, ενώ αρκετές ασκήσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας των Πράσινων.

Το κομμάτι της άμυνας ανέλαβε ο νέος συνεργάτης του Στραματσόνι, Ομάρ Ντανέζι, ο οποίος είχε αρκετά ενεργό ρόλο στις προπονήσεις. Ο Ιταλός δούλεψε σε υψηλούς ρυθμούς με τους παίκτες του Τριφυλλιού σε όλες τις πιθανές παραλλαγές της άμυνας ( στην ευθεία, με βάθος, ψηλά, επιθετική άμυνα, οffside trap ) και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός.

Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς …μονιμοποιήθηκε στη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων και έκανε την πρώτη του προετοιμασία σε αυτό το πόστο, δουλεύοντας εντατικά με τους πορτιέρε του Τριφυλλιού.

Οι προπονήσεις δεν είχαν μεγάλη ένταση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης (είναι μακριά οι εποχές που οι παίκτες έπαιρναν τα …βουνά), καθώς ο Ιταλός τεχνικός θέλει να έχει “φρέσκια” την ομάδα του στα τέλη του μήνα, ενώ όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο ανέβαιναν ο ρυθμός, αλλά και οι απαιτήσεις του Στραματσόνι.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News