Όλα τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή επιστροφή: Αντίπαλοι, γκρουπ δυναμικότητας…

Όλα τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή επιστροφή: Αντίπαλοι, γκρουπ δυναμικότητας...

Αυτό που περιμένει κάθε φίλος του Παναθηναϊκού, αυτό που έχει ανάγκη όσο τίποτα άλλο είναι η επιστροφή στην Ευρώπη.

Δηλαδή η επιστροφή εκεί που πραγματικά ανήκει ο Παναθηναϊκός. Εκεί που χάρισε αξέχαστες βραδιές που μέχρι σήμερα δοξαζονται!

Τα πράγματα για ευρωπαϊκή επιστροφή δεν είναι εύκολα και επίσης δεν είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού. Έπειτα από μια τριετία, ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην εξασφάλιση της αδειοδότησης από την επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Η επικείμενη διπλή αδειοδότηση των «πράσινων» (ελληνική άδεια και UEFA Licensing) σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός δεν κουβαλούσε την ποινή από τον Απρίλιο του 2018, την επόμενη σεζόν θα έπαιζε κανονικά στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ωστόσο ο κορονοϊός και ή πανδημία που έχει πλήξει τον κόσμο αφήνει ένα μικρό παραθυράκι… χαλάρωσης των μέτρων από πλευράς UEFA.

Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο αν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα και είχαμε επικύρωση βαθμολογίας τότε ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε εισιτήριο για το Europa League.

Η κατρακύλα των προηγούμενων χρόνων θα οδηγούσε το τριφύλλι στους αδύναμους, ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, αν και αυτό θα μπορούσε να άλλαξει αν για διάφορους λόγους οι 8 ομάδες που βρίσκονται από πάνω του δεν συνέχιζαν.

Ακόμη όμως και ως αδύναμος στον δεύτερο προκριματικό υπάρχουν θεωρητικά ομάδες που θα μπορούσε να αποκλείσει ο Παναθηναϊκός. Όπως η Σπαρτακ Τρναβα, η Σκεντίγια, η Στουρμ Γκρατς και άλλες. Δεν λείπουν όμως τα μεγαθήρια όπως η Ατλετικο ή η Μίλαν.

 

Πληροφορίες από την εφημερίδα Πράσινη


Eλέγξτε επίσης

Στο Κορωπί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Τι λέει ο Παναθηναϊκός για την «πρόταση» σε Παπαδόπουλο

Από τον Παναθηναϊκό διαψεύδονται τα σενάρια περί πρότασης στον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Διαβάζονται περισσότερο τώρα…   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.