Όλα τα δεδομένα για το θέμα του Στόπερ!

Οι “πράσινοι” πληρώνουν πολύ ακριβά την περσινή καταστροφική σεζόν, πριν την έναρξη της οποίας έγιναν οικονομικά ανοίγματα, τα οποία όχι μόνο δεν απέδωσαν (Σάντσεθ), αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνουν ακόμη και σήμερα (Εσιέν, Βέμερ) τον προϋπολογισμό τους.

Το ίδιο επαναλήφθηκε ως έναν βαθμό και φέτος, με αποτέλεσμα η πρόκριση να αποτελεί προαπαιτούμενο ισοσκελισμού και όχι εισιτήριο ευημερίας και περαιτέρω δαπανών.

[ads2]

Η καλή παρουσία και ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ναι, θα αποτελέσουν σημαντική “ένεση” για τα ταμεία της ΠΑΕ και θα αρχίσουν αρχίσουν να “χτίζουν” κάβα για περαιτέρω επενδύσεις.

Ένας ακόμη στόπερ…

Η ξεκάθαρη προτεραιότητα, όπως κατέστη σαφές στις συζητήσεις τεχνικού διευθυντή, προπονητή και διοίκησης είναι η απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού και αυτό ασφαλώς είναι σε άμεση συνάρτηση με το “προβληματικό” ξεκίνημα του Ιβάν Ιβάνοφ, αλλά και το ερωτηματικό της επιστροφής του Ράσμους Τελάντερ.

Δεν είναι καν κοινό μυστικό, λεζάντα είναι και μάλιστα πολυσυζητημένη εντός των τειχών, ότι αν ο Ιβάνοφ δεν παρουσίαζε υστέρηση και “αρρυθμίες” και η κατάσταση του Τελάντερ υποσχόταν τις περσινές του εμφανίσεις (όσο τουλάχιστον αγωνίστηκε), το κεφάλαιο στόπερ θα ήταν ερμητικά κλειστό.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω παραμένουν υπό εξέταση και ως εκ τούτου ο Γκόρντον Σίλντενφελντ διατηρείται στο προσκήνιο ως ο νούμερο 1 υποψήφιος για να διασκεδάσει τις ανησυχίες. Ούτε μια ανάσα, ούτε πολύ περισσότερο κλεισμένος και σταντ μπάι είναι ο Κροάτης στόπερ.

Απόσταση υπάρχει στο οικονομικό, συζητήσεις γίνονται εδώ και περίπου ένα μήνα και αυτό που κρατάει ζωντανό το φλερτ είναι τα δειλά βήματα αμοιβαίων υποχωρήσεων με τα οποία οι δύο πλευρές επιδεικνύουν θετική διάθεση εκ νέου συνεργασίας.

Το πρώτο “αγκάθι” που ήθελε τον Παναθηναϊκό να συζητάει την προοπτική ένταξης του “Σίφο” στο ρόστερ του, μόνο ως ελεύθερου από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, φαίνεται ότι ξεπεράστηκε, αφού και ο 32χρονος άσος γνώριζε ότι δύσκολα θα έβρισκε ομάδα να αποζημιώσει τους Κροάτες, οπότε η αναζήτηση ενός επόμενου επαγγελματικού σταθμού θα απαιτούσε την ελευθερία του.

Εκεί που τα πράγματα ζόρισαν και μέχρι σήμερα διατηρούν σε απόσταση τις δύο πλευρές είναι οι απολαβές του ποδοσφαιριστή, που στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανέρχονται σε 600.000 ευρώ ετησίως. Η πρώτη προσφορά του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά μικρή και σχεδόν ενόχλησε τον Κροάτη που σε πρώτη φάση απέκλειε κάθε περίπτωση επιστροφής.

“Είπαμε να μείνω ελεύθερος για να μειωθεί το κόστος της μεταγραφής, αλλά όχι και να γυρίσω με τα μισά” έλεγε στο περιβάλλον του, που ωστόσο επεδίωκε να διατηρηθεί ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας. Και μην φανταστεί κανείς ότι έκτοτε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι.

Η υφιστάμενη πρόταση του Παναθηναϊκού ανέρχεται σε συμβόλαιο δύο χρόνων με ετήσιες απολαβές 350.000 ευρώ, ενώ ο “Σίφο” ρίχνει το κασέ του στις 450.000 ευρώ αλλά ζητώτας τριετές συμβόλαιο.

Οι “πράσινοι” έριξαν στο τραπέζι την προοπτική μπόνους επίτευξης ατομικών, αλλά και συλλογικών (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) στόχων, ωστόσο και εκεί παρουσιάστηκε διαφορά, αφού ο εκπρόσωπός του, Μάριο Κνεζ, ζήτησε σημαντική αύξηση των προσφερόμενων μπόνους, επικαλούμενος την απώλεια χρημάτων που θα έχει ο πελάτης του και από το “σπάσιμο” του συμβολαίου με τη Ζάγκρεμπ (προφανώς παραίτηση από οφειλόμενα).

Έτσι έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση και τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά και στη φερόμενη ως πρώτη εναλλακτική λύση, αυτή του 32χρονου Κονγκολέζου Κρίστοφερ Σάμπα, που δεν πέφτει κάτω από τα 600.000 ευρώ ετησίως (1.4 εκατ. ευρώ έπαιρνε ετησίως από τη Ντιναμό Μόσχας) και έχει και όλα τα ερωτηματικά της πτωτικής πορείας και της ανάγκης προσαρμογής.

πηγή: contra.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News