Οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Μπόλονι

Οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Μπόλονι

Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερο άθλημα, πολλές φορές αν διαχειριστείς σωστά κάποιες ατυχίες μπορεί να έχεις οφέλη.

Μέσα σε αυτή την πρόταση κρύβεται η πορεία που μπορεί να έχει από εδώ και στο εξής ο Λάζλο Μπόλονι o οποίος καλείται να διαχειριστεί μία ομάδα με καλούς παίκτες μεν, αδούλευτους δε, ειδικά στον πνευματικό τομέα.

Στην Κρήτη π.χ είδαμε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την ομάδα να παράγει ικανοποιητικό αριθμό ευκαιριών, η τοποθέτηση του Καρλίτος στην περιοχή και του Μακέντα λίγο πιο πίσω του ήταν ευεργετική. Το κακό είναι πως από κάποιο σημείο και μετά βασικά γρανάζια κλατάρουν κι έτσι η όποια ποδοσφαιρική λογική πάει περίπατο.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε εύκολα να σκοράρει άλλα δύο γκολ αλλά ας όψεται η φόρμα του Σωκράτη Διούδη κι όλα αυτά με τους παίκτες του Σίμου να έχουν σημαντικές απώλειες. Όσον αφορά τα δικά μας, ο Τσάβι Ρόκα κατάφερε να αφήσει την ομάδα χωρίς αμυντικό χαφ, επενδύοντας σε Αλεξανδρόπουλο, Σερπέζη που όμως είναι πολύ πιθανό να “καούν” αν το κλαμπ δεν τους “προστατέψει”.

Ο Κουρμπέλης δεν πατά καλά, θα ήταν προτιμότερο να παίξει στην άμυνα για να δώσει ήρεμη κυκλοφορία και σίγουρη κατοχή, στην κατάσταση που είναι ο κάπτεν θα αποτελούσε μονόδρομο η οπισθοχώρηση του κι η ενεργοποίηση ενός “σκυλιού” στον άξονα που ούτε φέτος ήρθε. Από εδώ και πέρα ο νέος κόουτς χρειάζεται ευελιξία, μένει να ανακαλύψουμε πως αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται η ομάδα.

Αυτή τη στιγμή ένα δίδυμο τρεχαλατζήδων χαφ θα δώσει δυνατότητα ήρεμα και με ασφάλεια να ψάξει τρόπο να βγει η ομάδα από την αμυντική κρίση. Το βασικό για να “χτίσεις” στο ποδόσφαιρο είναι η αμυντική ηρεμία και για μια ομάδα που επιτίθεται η σίγουρη κατοχή. Αυτά τα στοιχεία πολλοί παίκτες τα έχουν, συνεπώς ο Ρουμάνος επιβάλλεται να δουλέψει κι ένα δεύτερο πλάνο για να αποκτήσει η ομάδα την χαμένη της ενέργεια.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News