Οι ποδοσφαιρικές «αρχές» του Πογιάτος και το winning mentality

Πογιάτος: «Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»

Ο Ντάνι Πογιάτος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, έχει φιλοδοξίες για την καριέρα του σαν προπονητής και τα δίνει… όλα καθημερινά στο Κορωπί.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν ήρθε απλά για να… έρθει στον Παναθηναϊκό. Θέλει να διακριθεί στον πράσινο πάγκο και να κάνει το «step up» στην καριέρα του.

Βρίσκεται κοντά στους παίκτες του σε κάθε άσκηση και προσπαθεί να τους εμφυτεύσει τις γνώσεις του και τη δική του ποδοσφαιρική νοοτροπία.

Έχει θέσει τρεις «αρχές» σαν προπονητής κι αυτές θέλησε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του. Πρώτον, η άμεση ανάκτηση της μπάλας όταν αυτή χανόταν, μέσω στοχευμένης και πολύ γρήγορης πίεσης, Δεύτερον, η άμεση επιστροφή και οργάνωση των παικτών σε φάση άμυνας. Τρίτον, η ταχύτητα στη σκέψη, κι όχι το τρέξιμο χωρίς μυαλό.

Στο πλαίσιο της προπόνησης της Τρίτης ακούστηκαν οι ακόλουθες ατάκες:

«Καλύψτε τη μπάλα! Μην διώχνετε όπου να ‘ναι, παίξτε ποδόσφαιρο». «Παίξτε γρήγορα. Πρέπει να ανακτήσουμε τη μπάλα το συντομότερο δυνατό. Πηγαίνετε στη μπάλα». 

«Εάν πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο, πρέπει να είμαστε μαζί, όχι ο καθένας μόνος του. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι, να μιλάμε. Όχι ο ένας να πιέζει κι ο άλλος όχι. Αυτό δεν θα το δεχτώ!»

«Οργανωθείτε, οργανωθείτε, οργανωθείτε! Μην ακολουθείτε τη μπάλα, πιέστε τη μπάλα όταν πρέπει. Το μυαλό σας πρέπει να τρέχει πιο γρήγορα από τα πόδια σας»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News