Οι πιθανές ημερομηνίες των πλέι οφ

Οι πιθανές ημερομηνίες των πλέι οφ

Το πλάνο που θα θέσει υπόψη των ΠΑΕ η Super League προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές από την πανδημία και θα θέσει προς ψήφιση την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη της λίγκας παρουσιάζει η Live Sport.

Στην περίπτωση που στο τέλος του Απριλίου έχουν μειωθεί τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι προπονήσεις αρχίσουν από τον επόμενο μήνα με την άδεια της πολιτείας, τότε το πρώτο σενάριο είναι η πρεμιέρα των αγώνων να οριστεί για ο διήμερο 23-24 Μαΐου. Για κάποιους παράγοντες το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι εφικτό και θα επιμείνουν το πρωτάθλημα να αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες οι ομάδες τους.

Τα playoffs θα διεξαχθούν σε 10 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι 12 μέρες αγωνιστικής δράσης μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45 ημέρες, ενώ αν ο χρόνος πιέζει, ίσως γίνουν μέσα σε 40 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η σεζόν στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Η Super League φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες της Nova, προκειμένου από τις 10 αγωνιστικές των playoffs οι 8 να διεξαχθούν Σαββατοκύριακα και να οριστούν μόλις δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν 6 ή 7 αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και 3 ή 4 να είναι εμβόλιμες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News