Οι οπαδοί έχουν μείνει στο 2009!

Κοινή δήλωση Αλβέρτη και Διαμαντίδη για τα «παραπτώματα» - «Καρφιά» για NOVA

Ενώ εξελισσόταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ διαβάζαμε ορισμένα post γκρίνιας που έστελναν οι οπαδοί για τα χάλια Σαντ Ρος και Φόστερ.

Αυτά πολλαπλασιάστηκαν όταν ο Γιώργος Βόβορας στη συνέντευξη Τύπου άπλωσε ομπρέλα προστασίας στους δύο αθλητές. Οι οπαδοί έτσι είναι πάντα και παντού, ανικανοποίητοι, ανυπόμονοι, τελειομανείς, διψασμένοι για αλλαγές και καινούργια πρόσωπα.

Από το καλοκαίρι οι πράσινοι πιστοί αγωνιούν για τη μεταγραφική πολιτική, τις επιλογές, οι ενστάσεις είναι αναμενόμενες αφού ο Εξάστερος έχει πολλούς οπαδούς κι είναι απίθανο να τους ικανοποιήσει όλους.

Όμως αν μας κάνει κάτι εντύπωση σε αυτές τις γκρίνιες είναι ότι γίνονται από ανθρώπους που μάλλον δεν έχουν καταλάβει σε ποια κατάσταση είναι η χώρα και τα σπορ της και πόσο τυχεροί είναι που υποστηρίζουν ένα σωματείο που παρά το…παρκάρισμα του ιδιοκτήτη ακόμα διαθέτει χρήματα για προσθήκες, τρανό παράδειγμα ο Λευτέρης Μαντζούκας. Το να έχει ένας οπαδός απαιτήσεις από τη διοίκηση κακό δεν είναι.

Οι διοικήσεις δεν πρέπει να εφησυχάζουν και πρέπει να σέβονται το κοινό: αρκεί το τελευταίο να μην παραλογίζεται! Υπάρχουν αρκετοί που έχουν διαμορφώσει την εντύπωση ότι μια μπασκετική επιχείρηση μπορεί να είναι ξεκομμένη από τους κανόνες της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται κι από τα μέτρα του πρωταθλήματος στο οποίο παίρνει μέρος: μιλάνε για τον Παναθηναϊκό σαν να εδρεύει στην Αμερική, στην Ισπανία, την Ρωσία ή στην Κίνα, ξεχνώντας ότι έχει διαλυθεί το σύμπαν στην Ελλάδα από το 2009 και μετά, σαν να μην μας έφταναν τα μνημόνια, μας κατσικώθηκε κι ο Covid-19.

Αν η KΑΕ είχε μια βεβαιότητα γι αυτή τη σεζόν είναι ότι τα έσοδά της θα ήταν μικρότερα, χωρίς εισιτήρια, χωρίς διαρκείας, με τα κέρδη από την Ευρωλίγκα να είναι αστεία. Κι όμως παρά τη βεβαιότητα ότι ο πρωταθλητής θα έβαζε στο ταμείο λιγότερα χρήματα, προσπάθησε ν’ αλλάξει το ρόστερ, να γίνει πιο ελκυστικός: εμείς αν ήμασταν στη θέση του Τάκη Τριαντόπουλου θα κάναμε κράτει και δεν θα σκεφτόμασταν καν λύσεις Λαπροβίτολα.

Σε τέτοιες εποχές χρήματα πρέπει να σκορπούν όχι όποιοι είναι πρώτοι, αλλά όποιοι θέλουν να γίνουν! Ως νο1 στο …χωριό μεν, εμείς θα κάναμε συντήρηση! Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να το συζητήσεις σοβαρά με οπαδούς που έχουν μείνει στο 2009! Μιλάμε για ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν ότι ο “αιώνιος” είναι στα αλώνια, που δε βλέπουν ότι ο Πανιώνιος βάρεσε κανόνι, ότι ΠΑΟΚ και Άρης χρωστάνε στην Εφορία, που δεν προβληματίζονται για το ότι ο μόνος που απέμεινε να βάζει λεφτά στην ομάδα του είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News